štvrtok 22. marca 2018

Single nie je nič pre mňa

NYX tiene odieň Mermaid, Fancy That, Rebirth, Chandelier, LOL




Ahojte!
Musím uznať, že zopár single tieňov mám a stále nechápem prečo. Palety sa vždy podľa mňa oplatia najviac. Väčšinou sú v nich tiene, ktoré použijete na vytvorenie celistvého make upu a stoja menej. Nakupovať single tiene je pre mňa teda skôr vyhadzovaním peňazí. Ale niekedy mám pocit, že zrovna tento single tieň potrebujem, vtedy nakupujem. A potom to niekedy aj ľutujem, pretože mi v zásuvke na nich padá prach.



NYX tiene som považovala za tie, ktoré sa oplatí kúpiť, lebo majú obrí výber farieb a mali by byť aj kvalitné. Obsahujú 1,24g. Ako prvý som vždy chcela modrý mint tieň mermaid, ktorý má kovový odlesk do zelenej. Vždy som si predstavovala, aké looky s ním budem robiť. A ostala som neuveriteľne sklamaná. Tento tieň potrebuje štetec s fixačným sprejom a tak 5 vrstiev. Vždy, keď ho vrstvím sa mi na očiach urobia takú malé miestečka, kde sa "zgrcne" pigment a mini trblietky a miesta, ktoré mierne presvitajú. Bohužiaľ tento tieň je pre mňa veľké sklamanie.



Druhý, ktorý som si kúpila v obale bol odieň FANCY THAT, ktorý je hnedý so striebornými trblietkami. Tento tieň sa vrství o niečo lepšie ale stále to nie je ono. Navyše sú oba celkom suché a musíte vyvinúť celom silu na ich nabratie na štetec. Za 3,90€ si myslím, že sa ani jeden z nich neoplatí. Keď si to prepočítate, dvanásť tieňov od Urban Decay vás výjde lacnejšie a máte istotu kvality. Navyše ich balenie je robustnejšie, takže zaberie veľa miesta. Ale pri otváraní majú milú mašličku, ktorá sa mi páči.


Potom tu mám tri takéto refily do paletky. Tie stoja 2,9€, čo je úprimne stále veľa oproti cenám paliet. Pri ich nákupe som sa riadila tým, že vždy potrebujem telový odieň. Preto som si zobrala veľmi svetlý ružový tieň Rebirth. Používam ho ako podklad pod ostatné očné tiene, aby sa mi na ňom lepšie tieňovalo. Krytie má veľmi dobré a výdrž takisto. Keď ho použijem pod tiene na bázu, vrchné tiene sa mi na ňom skvele rozmazávajú. Jeden z mála, ktoré by som mohla z NYX odporučiť.



Druhý refil, ktorý mám je Chandelier. Jedná sa o fialovo ružový tieň so striebornými odleskami vo veľmi jemnom odtieni. Chcela som aj takú tú lesklú farbu, ktorú dáte cez celé viečko a máte kľud. V tomto prípade ide o veľmi priemerný tieň. Ani nie úplne zlý, ani nie metalický s parádnym leskom a pigmentáciou na prvýkrát. Rovnako ho treba vrstviť. Taký priemer a nič špeciálne.



A posledný tieň, ktorý z NYX mám je tieň LOL. Vždy sa mi páčili takéto farby a rada som ich nakupovala. Odtiene do oranžova sa momentálne aj veľmi nosia. Tento je niečo ako tehlová spolu s pomarančom majú dieťa a je to LOL. Tieň je rovnako suchší a menej pigmentovaný ale dá sa s ním pracovať.


Swatche zľava do prava : Rebirth, Chandelier, LOL, Fancy That, Mermaid

Ja osobne si nemyslím, že nyx má lacné tiene. Ide skôr o uhol pohľadu. Keď si kúpite 6 tieňov v obale za 3,9€ zaplatíte okolo 24€. Čo je už celkom dosť a za túto cenu si viete kúpiť mini paletku značky Urban Decay, ktorá vás istotne nesklame. Z 5 tieňov, ktoré mám y som si znova kúpila jeden, možno dva. To si myslím, že je nanič, pretože v podstate, keby toto bola paletka, tak by som ju mohla vyhodiť. Stále ich porovnávam s paletkami od urban decay, pretože tie sú podľa mňa jedny z najlepšísh. A v nich sa mi etše nestalo, že by som bola vyslovene sklamaná nejakým tieňom.


Kupujete si radšej single tiene alebo radšej celé palety?
Čo si myslíte o NYX tieňoch?

2 komentáre:

  1. Ja tiež neobľubujem single tiene, doma ich mám len zopár. Predsa len, paletky sú praktickejšie a vždy sa aj lepšie skladujú. Škoda toho mermaid, ten sa mi veľmi páči!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj za mňa je to veľká škoda, lebo už som s náím robila look asi 5x a vždy ma to sklamalo. A nejako ma to už neláka znova skúšať.

      Odstrániť