štvrtok 28. júla 2016

Chudnutie do...?



Ahojte!
Dostala som skvelú ponuku spolupracovať s Fabulous, ktorí spájajú firmy, ktoré chcú aby sa o nich písalo s blogermi. Keďže vždy chcem, aby ste vedeli, ktorá recenzia je PR a ktoré veci som si kúpila za vlastné, vám to budem písať na konci článkov, ako doteraz. Tento článok je takisto sponzorovaný, no všetky moje názory sú písané presne tak, ako to cítim.
Jedálničky sú to, čo nám podľa mňa zľahčuje život. Nemusíte rozmýšľať, že čo zjesť, pretože to všetko máte pekne nalinkované v jedálničku. Aj to bol dôvod, prečo som sa rozhodla otestovať tento jedálniček. Musíte ale pochopiť, že ak chcete chudnúť, alebo naberať, mali by ste byť zdravé a mali by ste mať ujasnené priority, pretože nie je ťažké schudnúť, ale žiť ako schudnutý človek. Preto preferujem jedálničky s "normálnymi" potravinami. Dá sa pol roka stravovať vecami, ktoré mi nechutia ale je ťažké stravovať sa nimi celý život. Raz som skúšala jesť podľa vysoko bielkovinového jedálnička, kde som jedla cca pol kila kuraciny denne. Schudla som asi 6 kíl, ale pri krájaní mäsa som už pomaly plakala. Vydržala som to tri týždne a potom kilá išli rýchlo naspäť. Takže som do tohoto jedálnička nešla až s takým nadšením. Poďme ale hneď odzačiatku.
Mám program Platinum. Zaregistrovala som sa na stránkach fitlist.sk  a hneď som vypĺňala môj profil. Dáte do neho súčasnú váhu a vysnenú váhu. Ono vám to vypočíta, koľko kCal by ste mali jesť denne. Potom zadáte obmedzenia, čo sa týka stravy, ak ste alergik alebo vám len niektoré potraviny nechutia. Ja som zaznačila ryby ale pri prvom recepte mi vyskočil losos, čo je podľa mňa veľmi divné. Našťastie tam máte tlačítko zmeniť jedlo a odvtedy sa mi tam žiadna ryba neukázala. Treba chápať, že ide o program a nie človeka, ktorý pri vás sedí, preto sú niektoré kombinácie (kuskus+ryža na obed) veľmi zvláštne, Ale ako hovorím, pri každom je možnosť zmeniť jedlo, takže sa nakoniec dočkáte normálneho jedla. Fitlist ponúka tieto výhody: 
· jedálniček môže človek získať aj úplne zadarmo· klasický jedálniček s konzultáciami stojí cca 100€ ale vo fitlist je to s planom na cvičenie 14,90€· ak by cvičili s trénerom, stálo by to cca 15€/hod. a potrebujú cvičiť aspoň 8x mesačne čo už predstavuje 120€ ale vo fitlist je to spolu s konzultáciami a jedálničkom 14,90€· desiatky kupónov na zľavy do eshopou majú k dispozícii aj bezplatne registrovaný. Platiaci dostanú vyššie zľavy. 
Máte nejaké skúsenosti s jedálničkom?
 Ja si myslím, že na mesiac ak chcete chudnúť a hanbíte sa ísť do fitka a nemáte na jedálničky je to dobrá investícia. Pretože vám vždy ukáže koľko gramov jedla má koľko kalórií a vy si cca zvyknete na veľkosť porcií. Pretože možno práve to je problém. Možno jete zdravo ale zbytočne veľké porcie. Cviky na doma s vlastnou váhou sú celkom fajn vysvetlené a môžete ich cvičiť hocikde. Ja som do toho ešte aj behala. Myslím, že je to lepšie pre ženy ako mužov, pretože tie sa viac hanbia chodiť do fitka. Ak však chcete pokračovať, myslím si, že je vhodnejšie ísť za odborníkom.  Ide predsa len o vaše zdravie. Ja som skúšala jesť podľa jedálnička ale trošku mi vadilo, že mi vyhadzoval aj rôzne drahé potraviny a proteíny. Proteín je doplnok výživy a myslím si, že pri začiatkoch chudnutia/naberania svalov ho nepotrebujete užívať. Navyše niektoré potraviny sú tam tiež zbytočne drahé. 



Vždy vidíte celý deň, viete, aké budete jesť potraviny. Páči sa mi, že pri každom jedle je počet kalórií. Čo nechápem sú recepty povedľa, pretože ak mám zjesť dve vajcia a 20  gramov olív , všetko v recepte navyše, bude navyše. No a aký mal na mňa dvojtýždňový program účinok? Bohužiaľ vás sklamem, neviem, či som schudla, pretože som sa neodvážila. ALE mal na mňa tri veľmi pozitívne dopady. Prvý je, že viem, že mi stačí oveľa menšia porcia jedla, ako som si myslela. Druhý je, že jedávať pravidelne mi zlepšilo trávenie. Telo si zvykne, že pravidelne dostáva jedlo a budete pravidelne chodiť na WC. No a tretí je, že keď jem pravidelne, niesom stále hladná, a tak nezobkám jedlo.  Pár cvikov budem cvičiť aj naďalej. S programom som bola spokojná ale odteraz si idem jedlo plánovať sama. Ak by ste ho chceli vyskúšať, mám tu pre vás kód na 25% zľavu. S týmto kódom vás jedálniček výjde len 11€, čo myslím, že za vyskúšanie stojí. Pretože sa mi páči, že nesľubujú zázračne rýchle chudnutie ani nič také. Kód je  MNKIHCE. Ak náhodou vyskúšate jedálniček, prosím napíšte mi vašu recenziu do správy na mojom facebooku. A aby som vás tu nevodila za nos, poslala som mojej kamarátke, ktorá sa venuje fitnes a zdravému životnému štýlu, jeden deň z môjho jedálnička a povedala mi, že je to celkom fajn vymyslené.

Ako si plánujete jedlá?

3 komentáre:

  1. Tiež som túto ponuku dostala, ale odmietla som, keďže mňa to nenamotivuje. Ale je fajn, že ti to zlepšilo trávenie, to je super!ň
    Inak, za mňa len taká mala poznámka... máš v tom článku rôzne veľkosti písma a trochu zle sa to číta, lebo to odpútava pozornosť. Predpokladám, že to tak nie je naschvál :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, nie je to naschvál ale akosi mne to ukáže v článku všetko rovnaké a keď si potom otvorím blog, je to takéto nechápem :(

      Odstrániť
    2. Mne sa toto napríklad stáva, ak kopírujem nejaký text, takže radšej všetko prepisujem. Rovnako všetky prekliky a odkazy na iné weby dávam až keď je článok napísaný :) skús :)

      Odstrániť