štvrtok 3. marca 2016

Prírodný šampón už aj pre mňa

100% Pure šampón a kondicionér Lopúch a Neem



Ahojte!
Mala som obdobie, keď všetka moja starostlivosť a snaha išli do vlasov. To obdobie bolo celkom dlhé a investovala som veľa peňazí do rôznych šampónov. Mala som od drogérkových po high-end. Prírodné aj so super technológiami. Prečo ale píšem tento úvod? Aby som vám cca povedala, že v šampónoch sa celkom vyznám. Moje vlasy boli dlho v poriadku ale počas skúškového ma začala svrbieť pokožka hlavy. Dokonca mi aj sestra pri robení účesu povedala, že mám lupiny, čo sa mi niiiikdy nestalo. Potom mi začali padať vlasy a ja som si uvedomila, že asi nebude všetko v poriadku. 


Chápem, že ide o viacero faktorov ako napríklad stres, horšia výživa ale aj to, že som sa sprchovala častejšie v Brne, keďže som tam ostávala. (Nenávidím brnenskú vodu). Ale povedala som si, že začnem jesť orechy a vymením šampón. Značku 100% Pure som obdivovala už dlho. Jedná sa totižto o čisto prírodnú kozmetiku, netestovanú na zvieratách. V ich dekoratívnej kozmetike by nemali byť žiadne škodlivé látky, iba čisté výťažky z ovocia. Pozrela som si recenzie, ktoré sú na stránkach a celkom ma presvedčili ku kúpe. Je super, keď stránka dovolí písať komentáre k výrobkom. Nakoniec som si vybrala Šampón s lopúchom a neem. Podľa recenzií treba používať šampón aj kondicionér, pretože vlasy sa ťažšie rozčesávajú. Dala som teda na rady zákazníčok a prihodila aj kondicionér. 


Keďže som mala s prírodnou kozmetikou všelijaké skúsenosti, rozhodla som sa kúpiť najskôr malé balenie 30 ml. Vedela som, že bude malé ale stále ma prekvapovalo, že za 175 kč dostanete niečo tak malé. Balenie je praobyčajné, šróbovacie a produkt si rovno lejete na ruku. Je plastové a pri takejto značke by som čakala možno nejaký bioplast. Šampón sa leje normálne ale kondicionér je trošku tuhší, takže ho treba vyklepávať. 


Toto balenie vystačí pre moje riedke a jemné vlasy na cca 10 umytí. Na prvé použitie som sa strašne tešila ale použila som iba kondicionér, pretože časť šampónu sa mi pri preprave vyliala a čakala som na vyjadrenie od e-shopu. Celkovo balenie šampónu je vadné, pretože sa mi vylial kúsok aj pri ceste z domu do Brna. Balenie kondicionéru je v poriadku. Potom som sa vykašlala na čakanie a použila som aj šampón. Po kondicionéri som mala krásne jemné vlasy. Ale bála som sa, že to nebolo kondicionérom ale použitým šampónom.  Oba produkty voňajú rovnako divne. Nepáči sa mi tá vôňa ale po vysušení vlasov ju nie je vôbec cítiť, čo ma teší. 


Keď som nakoniec vyskúšala aj šampón, moje najväčšie prekvapenie bola čistota! Mala som taký čistý pocit vlasov. Ale nie ako bežne po použití šampónu. Moja pokožka bola taká čistejšia? Asi.. Vlasy sa mi istotne pomalšie mastili. Navyše som ich mala jemné aj na končekoch, ktoré si ešte pamätajú Stokera blond,modrého, fialového, červeného...Vlasy sa mi česali perfektne. Bohužiaľ dlhodobý efekt na moju pokožku to asi nemalo. Alebo ho používam veľmi málo nato, aby nejaký efekt mal. Spotrebujem ho fakt málo aj v dni, keď mám mastnejšie vlasy. Lupiny už nemám a pokožka ma svrbí neskôr. 
Kondicionér som používala s každým umytím a mám pocit, že moje vlasy hĺbkovo vyživuje, pretože pri posledných dvoch umytiach už ho nebolo treba tak veľa. Moje vlasy boli na dotyk nádherne jemné. Aj napriek tomu, že je v ňom kokosový olej, moje vlasy vôbec nezaťažuje a vydržia celkom dlho čisté a nemastia sa toľko. Vlasy sa týmto duom akosi vybalancovali, pretože som mala veeeľmi mastnú pokožku hlavy a suchučké končeky. Ani teraz to síce nie je dokonalé ale je to tak o 70% lepšie. 

Ešte chcem vyskúšať nejaké šampúchy a ak sa mi nepreukážu ako dostatočne dobré, isto investujem do kondicionéru. Mám taký pocit, že vzorka šampúchu, čo som skúšala, mala podobný účinok ako šampón, takže nad ním visí otáznik. Značka ma veľmi prekvapila svojou kvalitou. Komunikácia so zákazníkom je u tejto stránky na veľmi dobrej úrovni a sú veľmi ochotní. Ešte mám doma nejaké vzorky a jeden produkt. Onedlho tu budú recenzie a uvidíme, možno si kúpim nejaké ďalšie produkty!

Poznáte značku 100%Pure?
Čo používate, ak vás svrbí pokožka hlavy a padajú vlasy?
Zaujímala by vás dekoratívna kozmetika?

4 komentáre:

  1. ja som mala od nich licenku a ocny tien a boli super
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéééj, tak to s šamponem mě mrzí :-/ mě se takhle občas rozpadne zásilka po tom, co projde rukama České pošty... Nevím, jestli s tím na depu hrají fotbal, nebo co. Ale párkrát jsem byla fakt naštvaná. Naštěstí jde o velice ojedinělou záležitost, ale i tak to naštve.

    S hodnocením šamponu souhlasím! Zkoušela jsem verzi Lopuch & Neem jen z několika vzorků, ale byla jsem nadšená! Odlehčí vlásky, doopravdy UMYJE a i bez kondicionéru to byl setsakra velký rozdíl oproti jiným šamponům - vlasy nedrhly, necuchaly se, byly hebké... No bomba :-)

    A co bych od 100% Pure ještě vřele doporučila, tak jejich kofeinový oční krém... Dokonalost sama.

    Jinak chválím za pěknou a užitečnou recenzi! Moc hezky napsané! :-)

    Bebe

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :( Stáava sa niekedy :(
      Som rada, že sa ti recenzia páči a ďakujem za pochvalu :) Práve ten očný krém mám! Asi chcem ale ďalšie veci :)

      Odstrániť