sobota 4. januára 2014

Predsavzatia a iné pohromy




Ahojte!
Môj prvý novoročný príspevok nemôže byť o ničom inom ako o predsavzatiach. Sama ich mám niekoľko. Najvtipnejšie z nich je asi "OPÁLIŤ SA". Doteraz som sa slnku vyhýbala a chodila von iba v noci. Cez leto po jednej dovolenke s kamarátmi, sa mi smiali, že sa vraciam ešte svetlejšia, ako som išla. 
Ostatné sú viac menej veci, ktoré by som na sebe chcela zlepšiť. 
Najdôležitejšie pre mňa je, aby som prestala veci odkladať. Pretože najhoršie na všetkom je, že niekedy mám čas, nič nerobím a tak sa mi stane, že nespravím to, čo by som mala. Chápem, že toto sa môže stať každému ale rada by som to minimalizovala. Najviac ma vyrušuje zapnutý počítač a internet. Pozerám blogy, hľadám kozmetiku, oblečenie a píšem si s kamarátmi. Sú to činnosti, ktoré mám rada ale idem ich obmedziť, takže si vyhradím čas, kedy môžem byť na nete. 
S týmto súvisí aj fotenie. Veľmi rada fotím, no napriek tomu sa mi jednoducho niekedy nechce výjsť von a zobrať ten poondený foťák a začať fotiť. Potom, keď už mám nafotené strašne sa mi nechce upravovať fotky. Takže tento rok sa naučím používať photoshop.  A bodka!
Prebrať si šatník a uceliť ho! S týmto budem mať vážny problém. Prečo? Pretože nakupujem ako šialenec. Veľmi impulzívne. Väčšinou si kúpim nejaké šialené tričko alebo iný kúsok. Ktorý sa veľmi ťažko kombinuje. Potom prídete kámoška do mojej skrine a začnete vyťahovať veci s
vysačkami s otázkou "Odkedy to máš? Toto som na tebe v živote nevidela!?" Na tomto som trošku popracovala už teraz. Včera som bola s maminkou na nákupoch. 


Kúpila som si nejaké rifle. Legíny, ktoré nie sú kvietkované ani ináč šialené. Riflovú blúzku a jednu čiernu. Jedno nude tričko, jedno elektricky modré a jedno som si objednala od Pigs in the livingroom. Jedinou vecou, ktorou som troška zhrešila sú nohavičky. Ale to mi až tak nemusí vadiť.
Pretriediť si kozmetiku a kupovať len keď niečo miniem. Takže v praxi to znamená kus za kus. Po mojej stávke, som si uvedomila, že mám doma zbytočne veľa krémikov a aj dekoratívky. Neverím zase, že si hnedé tiene budme kupovať len vtedy, keď sa mi moje predošlé hnedé minuli. Ale pri telových mliekach a krémoch na tvár by som to rada vyskúšala. 


Napríklad môj kozmetický Ježisko bol chudobný, čo sa týkalo množstva. Ale investoval do kvality. Čo som rada. Dokonca na nákupoch včera som si nekúpila jedinú vec z dekoratívky. Kúpila som si len morskú hubku, nech už to vyskúšam. :)


Jedným z predsavzatí je aj zbaviť sa zlých ľudí. Môže to znieť divne ale všade okolo vás sú ľudia, ktorí z vás vyciciavajú energiu. Pretože im vôbec na vás nezáleží, len radi kritizujú a budujú si na vás svoje ego. Ďalej sú tu ľudia, ktorí vás využívajú. Alebo jednoducho len závidia. Aj niektorí "kamaráti" sa ozvú len keď potrebujú. Ak sa mi nepodarí sa ich úplne zbaviť, tak aspoň eliminovať. 
Ostatné predsavzatia som si spísala a dúfam, že na konci tohto roku bude čo najviac odfajknutých. 

Navyše ma veľmi oslovil editoriál v EMME, v ktorom nám zapriala veľa pekných vecí. Takže vám chcem aj ja popriať:
  • Aby ste boli hlavne zdravé a šťastné (pretože to je tá najlepšia kozmetika)
  • Aby ste ostali prirodzené a nie umelé bábiky a klony
  • Aby to odteraz až navždy bola iba láska ako hrom a nič iné 
  • Aby sa ženy nepredávali za veci
  • Aby ste si splnili sny a vedeli sa radovať z bežného dňa
  • Pre mňa najdôležitejšie : Aby ste nikdy neprestali snívať a veriť.
Tak toto je časť mojich predsavzatí. 
Aké sú tie vaše? 
Máte nejaké kuriózne?
Čo vás motivuje k splneniu snov?

13 komentárov:

  1. to posledné predsavzatie o zbavení sa zlých ľudí je veľmi dobré!!! tiež som to spravila a žije sa mi hneď lepšie:) aj keď teraz mám okolo seba pár ľudí, ale viem, že sú to tí praví :) držím ti palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je fajn. Musím sa tiež posnažiť, pretože niekedy nie je ľahké identifikovať, že niekto je zmija.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jů, hubku jdu vytáhnout ze skříně a zprovoznit jí. A hej hej, Internet je zlo, pravda. :-)
    Já začínám s mými výzvami :-) /jak už jsi četla :-) /.
    Musím říct, že během minulého roku se mi docela podařilo se zbavit lidí, kteří o mě stojí méně než já o ně, tzn. ti "kamarádi", kterých se musím vždycky doprošovat o setkání a oni pořád nemají čas nebo napíšou v pondělí a pak se neozvou vůbec. A u mnohých se karta otočila, že teď se "doprošují" oni u mě. :-)
    Další věc - ta prokrastinace - hrůza. Ale docela se mi to podařilo dát pod kontrolu. No a pak říkat NE!!! Hrozně důležité pro mě, a plánovat práci jen dle mých reálných možností, tj. ne třeba až do 22,30 večer, když jsem od rána předtím ve škole. Jsem pak vyždímaná úplně a ani výkony nestojí za to. Docela mívám problém si nenabrat toho moc a nechat si volné dny. To musím vylepšit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Najväčšie zlo! Áno čítala, ale toto mám až na február, čo si vytiahla.
      Vieš čo ani nestojím o to doprosovanie, to je mi osobne veľmi jedno. Ale chcem aby som mala čas iba na to, čo chcem,
      Plánovanie práce a toto všetko u mňa ostáva pri tom neodkladať veci. Takže uvidíme, čo si napíšeme 2015:)

      Odstrániť
    2. To ani já nechci, aby se mě někdo doprošoval, ale spíš mě překvapilo, jak se ta situace najednou otočila.
      No jsem taky zvědavá, ambice máme dost vysoké :-D

      Odstrániť
    3. Tak to by aj mňa prekvapilo. :) Budem nám držať palce :)

      Odstrániť
  4. Keď som čítala tento článok, tak som mala pocit, že to píšem ja :P stotožňujem sa skoro so všetkým, čo si písala :) držím palce

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený správcom blogu.

    OdpovedaťOdstrániť