štvrtok 27. decembra 2012

Vojna BB-čiek

Vojna BB- čiek





Najskôr by som chcela povedať, že obe BB som si kúpila sama. Keď doslova "vybuchlo" vrece s BB a videla som ich na každom rohu, aj ja som chcela jedno(minimálne). Potom som zistila, že Garnier nieje jediný, kto ponúka BB a vlastne pravé BB sú z Ázie, tak som chcela také. Lenže kozmetiku sa bojím objednávať z ázijských neoverených stránok. Potom to prišlo! Na Slovensko sa dostali prvé obchody s BB krémami. Už som vedela, že si tam nejaké kúpim. Lenže stále ma odrádzala cena. Vyhodiť 20 a viac eur za niečo neoverené? Tak to nie. Potom som si prečítala samizdá u Lili(niesom si istá) článok o českých(slovenských) cenách. Bolo rozhodnuté. Nájdem si BB na nete za polovičnú (niekedy aj nižšiu!!) cenu. Na stránke cosmetic-love.com som našla pravé BB za skvelé ceny a objednala. Preto baby, nebojte sa objednávajte v pohode. Môžete si objednať viac za menej peňazí a pošlú vám aj nejaké tie vzorky. Všetko v pohode v bublinkovej fólii došlo nejak do dvoch týždňov. Poštovné je zadarmo!




Ako prvú vec, ktorú si v obchode všimnete je OBAL. Ja som sa tiež pozerala na obaly. Čo malo milý obal postúpilo do ďalšieho kola. V obchode by som si isto všimla skôr SKINFOOD. Má krásny papierový obal, ktorý mi pripomína sáčky na sypané čaje. Modrý obal ETUDE HOUSE je tiež celkom v pohode.


Dávkovanie je myslím si u oboch BB - čiek dobré. Dá sa vytlačiť aj len najmenšia ďubka. Aj z EH napriek tomu, že má pumpičku. Ani k jednému nemám výhrady. 


Skinfood Goodafternoon peach green tea BB - Ako prvé som testovala toto BB. Vždy som si dala pár"ďobiek" na tvár a rozotrela štetcom. Má redšiu konzistenciu. Celkom mi zjednotil pleť a prispôsobil sa jej farbe. Má ružovo- oranžovú farbu. Krycie schopnosti sú slabšie. Na začervenania budete potrebovať korektor. Mal by zmatniť a myslím, že to aj robí. Nieje to také dokonalé zmatnenie ale pre prirodzený efekt v pohode stačí. Vonia úplne krásne ako broskyňa. A to keď už vonia mne tak myslím, že bude voniať naozaj každému. Musím si pod neho dať nejaký krém, pretože sám dostatočne nehydratuje. Má SPF 20. Ja nemám nejako extra problémovú pokožku momentálne a na také zjednotenie mi stačí. Stál do 7€ takže za túto cenu ho odporúčam pre baby, ktoré potrebujú niečo na zjednotenie. Používam ho na bežný deň, keď chcem vyzerať prirodzene. Keď sa mi minie určite ho druhýkrát kupovať nebudem. Myslím si, že sú aj lepšie BB.




Etude House Shini star - Po SF som bola trošku sklamaná z celého toho povyku okolo BB. Ale tento BB krém mi zdvihol náladu. Tiež si dávam len pár "ďobiek" ale tu je to o niečom inom. Celkovo je hustejší, no stále sa mi celkom dobre rozotiera. Nepotrebujem si pod neho dávať ani krém. Je bieliaci, čo by mohlo vadiť babám s pehami, ktoré ich majú radi aj cez zimu. Mne to nevadí. Ja mám celkom rada svoju belobu. Má takú šedorúžovúfarbu.  SPF je 20 , takže rovnako ako SF. Zjadnotí mi pleť, prekryje začervenania, krásne rozžiarí a schová aj jebáčiky celkom . Je super ako báza. Dávam si ho aj na viečka a tiene držia ako pribité. Dokonca lícenky mi vydržia dlhšie na lícach. Jednoducho je to malý zázrak.  Toto BB odporúčam babám so suchšou pleťou.








Navrchu je Etude House a spodný je Skinfood. Myslím, že vidno rozdiel vo farbe ale aj v konzistencií. 


Tu je nepodarená ukážka krytia. Pri rozmazávaní Skinfoodu som zmazala linku prstom. Ale vidíte, že EH kryje celkom v pohode.



Nakoniec na mne. Pi stene vidno aká som biela. Prvá foto je bez BB. Druhá je Skinfood a tretia je Etude house. Všimnite si začervenanie na brade alebo vyrážku medzi očami. Dúfam, že tam uvidíte, ktoré kryje lepšie. 


Nakoniec mi dali aj nejaké tie vzorečky.

Aby som to zhodnotila, som rada, že som našla obchod, kde kúpim lacno a pravé BB - čka. Preto mi ani tak nevadí to, že Skinfood mi až tak nesadol. U mňa na plnej čiare vyhráva Etude House. Na leto si plánujem tiež kúpiť nejaké tie BB krémy. Mám aj európsky BB krém a čoskoro tu bude na neho recenzia. 

Ktoré BB krémy ste vyskúšali vy?
Make up alebo BB?



12 komentárov:

  1. o týchto som ešte nepočula musia byť fakt dobré ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. takže hovoríš, že tento e-shop je úplne bezpečný? Lebo ceny napr. na BB krémy sú tam cca o 5 € nižšie ako na bbcreamshop.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No objednávala som z neho len raz ale všetko došlo tak ako má a achystám sa z neho isto na leto objednať nejaké tie BB krémy. Takže myslím si, že je celkom bezpečný:)

      Odstrániť
    2. Potom mi napíš ako to dopadlo. A pošli link na recenzie som zvedavá :)

      Odstrániť
  3. tak som si teda objednala :) došlo mi to do 10 dní a momentálne naplno testujem. Mám Lioele Beyond the Solution a som spokojná! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ti to všetko ok došlo. Ja budem objednávať až na leto BB čka zase.

      Odstrániť
  4. Link na recenziu Lioele Beyond the Solution: http://mycosmetictests.blogspot.sk/2013/02/lioele-beyond-solution-best-real-bb.html je úplne skvelý a som nadšená :) mejkap už tak skoro používať nebudem ;-) ďakujem, že som vďaka tebe objavila cosmetic-love.com :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já mám od Mayballine a jsem hrozně spokojená. Jenom mi vadí ta závislost:) Teď jsem týden na "odvykačce".), ale bez krytí trpím. Jenže to hrozně zanáší pleť a každodenním používáním BB se mi hodně zhoršila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to som počula od viacerých ľudí. Ja BB vôbec nepoužívam denne. Ale za chvíľu tu bude make up, ktorý vôbec neškodí. Tak sleduj a uvidíš:)

      Odstrániť