streda 23. augusta 2017

Najospevovanejsí

Urtekram šampóny Aloe vera a Nordic Berries



Ahojte!
Šampóny značky Urtekram odporúčajú asi na všetkých vegánskych, bio, cruelty-free stránkach najviac. Všimla som si toho a preto ma veľmi zaujali. Ceny sú za šampón podľa mňa celkom nízke (okolo 7€, spomeňme si na to, že som za rovnaký objem raz zaplatila viac ako 30€). Preto som nevádala a brala ako prvý aloe vera šampón. Oba šampóny majú 250 ml. Obaly sú vo všetkom rovnaké, iba etiketa sa líši. Myslím, že šetria plastom, pretože ak máte svojho obľúbenca, dá sa kúpiť aj obrie balenie. Zloženie je 100% prírodného pôvodu, 12% organického pôvodu.





Prvý šampón som vypoužívala celý. Moje vlasy boli nedotknuté farbou ani odfarbovačom. Sú rýchlo mastiace a na koncoch jemne suché. Šampón má bežnú konzistenciu. Robí strašne malú penu, na čo si treba zvyknúť. Vlasy mi však umyl tak polovične. Neviem, ako by som to inak nazvala. Keď máte čistiaci šampón, vlasy vám až tak vrždia pod prstami, keď ho vymývate a minimálne dva dni sú krásne objemné. Tento šampón vlasy síce umyl ale už na druhý deň boli splyhnuté. Cez leto mi to v podstate ani nevadilo, pretože si umývam vlasy častejšie. Výživu vlasom tiež veľmi nedodá. Ja som zvykla po ňom používať buď masku alebo nejký olejček. Ale stále bol celkom v pohode na používanie počas jari/leta.




Keďže prvý šampón bol "na pohodu" a chcela som čosi výživnejšie, rozhodla som sa pre nordic berries. Šampón umýva v podstate rovnako ako ten prvý, čo znamená splyhnuté vlasy na druhý deň. Ako som už písal, bola som s tým zmierená, ak by to znamenalo väčšiu výživu vlasov. Pretože momentálne mám odfarbenú spodnú časť. To sa však nestalo. Bohužiaľ sa stále maskujem, olejčekujem. Šampón ani nevonia krajšie.

Moja sestra si kupovala so mnou šampón a kondicionér z kokosovej rady a povedala mi, že produkty boli "hrozné", Že ich niekomu podarovala.

Chápem, že zohnať prírodné a netestované produkty nie je jednoduché ale pre mňa sa asi hľadanie neskončilo. Sú to celkom fajn šampóny ale verím, že existujú aj oveľa lepšie.

Aké šampóny mi odporučíte vy?

4 komentáre:

  1. Plánujem ich niekedy vyskúšať, zatiaľ sa mi nepodarilo zohnať tekutý prírodný šampón, ktorý by na tom bol fajn aj cenovo (najbližšie je Annemarie Borlind, ale tá sa zle zháňa). Za mňa sú teda zatiaľ top tuhé Ponio šampúchy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala jeden od ponia ale so všetkými prírodnými šampónmi mám problém, že mám z nich po čase vlasy ako slamu :/

      Odstrániť
  2. Možno to bolo aj nesprávne zvoleným druhom šampónov :) Ja osobne nedám na urtekram šampony dopustiť. Mám na blond farbené vlasy, takže dosť presušené konce a rýchlejšie sa mastiace korienky. Používam Rasul a Brown sugar + kondicioner ruža. Vlasy mi po umytí šampónom vŕzgajú a sú krásne čisté. A kondicionér končeky nádherne hydratuje :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to možné ale nebudem skúšať všetky, čo by mi mohli sadnúť :/

      Odstrániť