štvrtok 12. mája 2016

Milujem med

Drsňák medík Lush čerstvá maska



Ahojte!
Dneska vám ukážem druhú vecičku, ktorú som dostala k nákupu ako darček. Je ňou maska Brazened honey. Keď som si pozerala ich ponuku na nete, celkom ma zaujala a vypýtala som si ju ako vzorku. Zaujala ma hlavne obsahom medu, pretože už dlho chcem skúsiť manuka med. O ňom básni trb ale vždy povie, že aj "bežný" med urobí dobrú službu, takže prečo nevyskúšať. 


Obal sa mi veľmi páči, je recyklovaný a všetky obaly z Lush sú čierne. Jednoducho čierna je moja farba. A keď náhodou máte viac výrobkov v kúpelke, hodia sa k sebe. Ja ich mám v chladničke na intráku a modlím sa, aby som ich neotvorila a bola v nich pleseň. Takže estetický zážitok 0. 


Samotná maska má zelenú farbu a vyzerá to ako detská sr*čka. Našťastie mne tieto prirovnania nevadia. Má zaujímavú vôňu, ktorá mi v jednej chvíli prešla do smradu ale neprekáža mi to v jej používaní. Jedná sa o masku, ktorá má pleť uviesť do skvelého stavu, aj keď zrovna nežijete najzdravším životným štýlom. 


Ja som ju použila samotnú, kedy mi krásne vyživila celú tvár. Ale keďže sa mi na čele, nose a brade robia vyrážky, tie miesta ostali tak, ako boli predtým. Odvtedy som ju používala len na líca v kombinácií s inou maskou. S týmto používaním som spokojná. Keby mám ešte suchšiu pleť, skúsim ju znova použiť na celú tvár. Masku by som si na leto isto nekúpila a na zimu by som možno uvažovala o tomto malom balení. Aj keď efekt po prvom raze nebol taký výrazný, zdá sa mi, že čím viac masky z Lush používate, tým máte lepšiu pleť. 


Lush sa prezentuje ako značka, ktorá netestuje na zvieratách. Nemajú o tom však žiaden certifikát, takže je tu malá kontroverzia a skalní fanúšikovia netestovanej kozmetiky a certifikátov ho nekupujú. Ja osobne si myslím, že Lush netestuje alebo hrá pekne zvrátené divadielko. Tak či onak sa mi páči ich kreativita. Ďalej hovorí o sebe, že je ručne robená, čo nepopieram. Ale netvrdia, že sú 100% prírodný, preto ak hľadáte prírodné produkty, hľadajte ďalej, lebo budete sklamané. Sú v nich parfémy a iné neprírodné ingrediencie. Ja sa tam ešte niekedy zastavím a možo vyskúšam ďalšie masky, alebo bomby do kúpeľa, lebo tie sa mi mimoriadne páčia. 

Aký je váš obľúbený Lush produkt?
Skúšali ste ich dekoratívku?

6 komentárov:

  1. Skvělá je Banán Oatmix, ale vždycky mi zplesnivěla i v lednici, což za ty peníze je teda fakt pech... ale vyživovala super, to jo. Výborná je Mask of Magnaminty, a ta ani neplesniví a dlouho vydrží :-) asi si jí koupím. Jo a jestli ti vyhovoval ten Burt Bees citronový balzám na nehty, tak v Lushi mají Lemony Flutter a ten je teprv boží!! Dá vše hned do pořádku. Nezajdeme do Palladia do Lushe až přijedeš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že mám čo dávať na zoznamy, keď prídem :D Už mám asi 4 obchody :D

      Odstrániť
  2. Ja mám rada napríklad čistiacu roládu Dark Angels alebo masku Cupcake. Celkom fajn bola aj maska na vlasy Hair Doctor :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tie rolády ma popravde tiež zaujímajú :) Musím Lush viac preskúmať :)

      Odstrániť
  3. Lush ani jiná značka žádné certifikáty netestování na zvířatech mít nemusí, protože je to jen reklama. Od roku 2009 je totiž v celé EU zákaz výroby i dovozu kosmetiky i složek testovaných na zvířatech. Platili na to nějaké malé vyjímky, ale od roku 2013 už je tento zákaz 100%

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja si myslím, len ak sa predávajú produkty aj v Číne musia sa pretestovať. Preto ľudia chcú stále certifikáty. Ale pri značke Lush si myslím, že nie je čoo sa báť :)

      Odstrániť