utorok 23. februára 2016

Súboj

MAC obojstranná špongia vs Beauty Blender




Ahojte!
Dneska to bude špongiach, ale nie hocijakých - tých makeupových! Špongia na make up je skvelá vec. Začala som ich používať na kurze. Už vtedy som si kúpila prvú špongiu z MAC. Samozrejme som však potrebovala vyskúšať toľko ospevovaný Beauty Blender. Rozdiel v cene je cca 120 kč. Takže som sa rozhodla urobiť medzi nimi súboj. Aby som zistila, ktoré zato stoja a ktoré nie. 


Materiál: BB neviem, o čo sa jedná ale takýto materiál som ešte na žiadnej mnou držanej hubke necítila. Je strašne jemný, pórovitý a keď ho namočíte a zapracúvavate do pleti make up, je to ako keby ste si spravili masáž. Dá sa stisnúť do úplne maličkého klbka.
MAC je trošku pevnejší, netreba ho namáčať(dúfam, ak hej, opravte ma prosím). Na druhej strane je púdrová časť, ktorá naberá akurátne množstvo púdru a pekne ho vklepe do tváre.  
Použitie: BB Môžete ho použiť na každú produkt na pleť. Od make upu, cez bronzer lícenku až po rozjasňovač a púder. Všetko zvláda skvele. Stačí ho len rôzne otáčať a vždy budete mať takú plochu, ako budete zrovna potrebovať.
MAC Skúšala som s ním samozrejme make up a púder. To sa nánáša v poriadku, rozjasňovač neni problém. Čo som neskúšala a priznám sa trošku ma to desí je, použiť ho na bronzer alebo lícenku. 



Tvar : BB Jedná sa o 3D slzičku, ktorou sa dostanete na všetky miesta vašej tváre, je skvelý ako pod oči, tak napríklad na líca. 
MAC Je to ako keby 2D slzička. Horšie sa s ním dostáva pod oči ale na tvári nemá žiaden problém, pretože je fakt veľký. 
Finish BB Je na nanášanie make upu jedna z najlepších metód. Nezanecháva žiadne šmuhy, nanáša rovnomerne a zatiaľ sa mi nestalo, že by som to s make upom prehnala. Všetky púdrové produkty sa mi skvele rozmazávajú a nikdy nespoznáte kde končé lícenka a začína bronzer. 
MAC Takisto veľmi prirodzený finish. Púdrová časť nanáša trošku väčšie množstvo púdru ako BB ale stále nemáte na sebe žiaden nános. 


Musím uznať, že celý článok som vedela, že BB vyhrá. Jednoducho sa pridávam k nadšenému zástupu používateliek. Viem, že špongie sú nehygienické ale snažím sa ich umývať dezinfekciou. Najskôr sa mi zdalo, že MAC špongia mi splesnivela ale časom som zistila, že to sa mi na ňu iba vysypali pigmenty. Keď umývam BB často mi púšťa ružovú farbu. Stáva sa to iba s mydlom, keď ho namočím, nič nejde. Takto sa teda snažím udržovať akú takú hygienu. 


Na záver tu mám pre vás jeden tip: Obal Z Beauty Blenderu nevyhadzujte ale použite ho na vysušenie ako držiak. Takisto v ňom BB prenášajte. Je to oveľa hygienickejšie ako ho pohodiť do kozmetickej taštičky. 

Používate radšej štetec, prsty alebo špongiu na make up?
Vyskúšali ste už Beauty Blender?

3 komentáre:

  1. Ja pouzivam Ebelin "beauty blender" z DM a podla mna je fajn, i ked to neustale cistenie ma zabija.. Ale kvalitativne je to super. Chcela by som skusit este Real Techniques spongiu, original Beauty blender ma az tak nelaka - asi aj preto, ze aj ked spongie maju dobry finis, proste nie su pre mna preferovanou metodou nanasania make-upu..
    Veronika

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som počula, že Ebelin špongia za to nestojí. Ako tiež ma celkom láka vyskúšať, tak uvidíme, možno časom podľahnem.

      :)

      Odstrániť
  2. BB mám a milujem ho! Používam ho na tekutý makeup a striedam so štetcom :)

    OdpovedaťOdstrániť