piatok 4. decembra 2015

Kurzy...to chceš!

ICONIC kurz v Make up institute Prague


Ahojte!
Rozhodla som sa napísať o mojom dvojdňovom kurze v skvelom MUIP. Po tom, ako som skončila rekvalifikačný kurz, som vedela, že sa tam vrátim znova. Pretože vrámci rekvalifikačného kurzu máte jeden kurz zdarma. Myslím, že aj tu vidieť, že Markéta (majiteľka) sa snaží, aby všetky dievčatá, ktoré si kurz spravia mali možnosť sa čo najviac zlepšovať. 
Po skončení som rozmýšľala nad troma kurzami, ICONIC, Nevesty a Zrelá pleť. Nakoniec som si vybrala ICONIC, už len preto, aby som sa naučila viac o histórií make upu. Ale aj preto, lebo bol z nich najdrahší. Takže, keby ho chcem zaplatiť, musela by som šetriť dlhšie.

1.DEŇ
Keďže moje kamarátky mali obe tento víkend už dlhšie spravený iný program, nemohla som spať v Prahe. Preto som sa rozhodla cestovať z Brna do Prahy. Vstávala som o 3:50, pretože mi tak išiel bus. Samozrejme, som iba človek, takže som zaspala. Bežala som teda asi 4 zastávky cez Brno, keďže nemám číslo na žiaden taxi. Nakoniec som počkala na bus, ktorý išiel o 4 51. Nastúpila som a modlila sa, nech to stihnem. Nočné rozjazdy v Brne si cestu mýlia s pretekovou dráhou - väčšinou. Teraz nie, vodič dodržoval všetky červené a križovatky. Bolo 4:56, bežala som podchodom. 4:58. Už vidím nástupište student agensy busov, zrýchlim( klamem, neraňajkovala som, asi som skôr spomalila). Nakoniec začnem kričať, že idem do Prahy, nech neodchádzajú. A stihla som ho! Chcela som si pospať ale NIE! Pretože o 5 ráno je najlepší čas čítať si celú cestu noviny pre moju spolusediacu...Keď už som sa dostala do Prahy, bolo okolo ôsmej. Dala som si pomalé latté a čakala, čo sa bude diať. 


Potom som prišla do inštitútu, kde som stretla kamarátku z Rekvalifikačného kurzu. Bola som naozaj šťastná, že ju vidím, aspoň som tam mala známu tvár. Potom sa to celé už začalo. Prišla lektorka Janka Letková  a začala nám hovoriť o histórií make upu. Začali sme rokom 1920. Vždy sme prešli jedno desaťročie, povedali sme si o štýle tých rokov a make upe. Rozprávali sme sa o tom viac ako 3 hodiny! A mylsím, že keby nieje čas obeda a neprišli by modelky, sedíme tam doteraz, Bola to vážne zábava. Po obede prišli modelky a líčili sme 20,30,40 a 50 roky. Janka nám dávala zaujímavé tipy, ako pracovať.


Moja práca na tému 40-tých rokov. Bola som veľmi spokojná, hlavne som si vylepšila techniku líčenia pier. Potom okolo pol piatej sme skončili a išli sme každá po svojom. Ja som išla naspäť do Brna. Tam som si uvarila veci na druhý deň a išla pozerať dokumenty.

2.DEŇ
Vstávala som o čosi neskôr, pretože bus do Prahy mi išiel o šiestej. Aj tak som zaspala. Ale nakoniec to všetko dobre dopadlo. Do inštitútu som prišla presne o 9:05. Čo v podstate znamenalo, že som sa nestihla najesť. O 10 prišli modelky a ja som si hneď vyhliadla tú moju. Janka nám povedala, že môžeme začať líčiť a skúšať si výsledne líčenie. Bolo okolo 11 hodiny, keď som si uvedomila, že som nič nejedla a začala sa mi triasť ruka. Linky som tým pádom skončila. Išla som na obed a potom som začala líčiť odznova. Janka mi trochu pomohla. Keď bol make up hotový, presunuli sme sa na vlasy. Mala som líčenie v štýle 60-tých rokov, takže sme tupírovali a lakovali. Nakoniec bol na rada styling. Keď som uvidela žlté retrošaty, vedela som, že ich chcem na fotke. Bola tam aj milá pani stylistka, ktorá ma trošku uzemnila, aby som na modelku nedala všetko, čo som videla. No a potom prišlo fotenie. 


Modelka bola prefesionálka a už sa teším na výslednú fotku. 

Celkovo kurz hodnotím ako veľmi prínosný. Myslím, že som si vylepšila techniku líčenia. Objavila som nové štetce, ktoré sú overené inými profesionálkami. Vyskúšala som si, aké je to líčiť na fotenie. Jediné, čo by som kurzu vytkla, že nás tam bolo priveľa. Isto však pôjdem ešte na ďalšie kurzy. 

Navštívili ste nejaký rekvalifikačný kurz?
Plánujete v budúcnosti navštíviť kurz?

6 komentárov:

  1. Hezké. Těším se na další fotky. Já nejsem moc zastánce tady těch kurzů, pokud se tím samozřejmě člověk nechce živit. Myslím, že líčení není žádná věda a dá se to naučit i bez kurzů:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to na každom človeku. Sme blogerky a máme make upu za 10 normálnych žien, to tiež nepotrebujeme. Ja by som práveže chcela popriškole líčiť. Strašne ma to baví a je to obrovský oddych od školy. :) Samozrejme máš pravdu, špirálu make up a linky sa naučí myslím, že každý :)

      Odstrániť
  2. Neber to v zlom ale keby si upravis obocie,tak vyzeras uplne inak,lepsie..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja na týchto fotkách niesom :D Ale máš pravdu, musím ísť ku kozmetičke. :) Díkes, že si mi to pripomenula :)

      Odstrániť
    2. Ja viem ze nie si..malujes krasne seba aj druhych,len ma tam vzdy rusi to obocie..

      Odstrániť
    3. Okej, skúsim vylepšiť techniku, aby ťa nerušilo :)

      Odstrániť