pondelok 4. novembra 2013

Tvoje BB môj rozjasňovač ...alebo včielka, ktorá neštípe!

Funny Bee Pretty BB cream 




Ahojte!

Dneska ma čaká prvý zápočet + tri písomky. Mám celkom strach, pretože už to nieje ako na strednej, že bude pätečka, nevadí. Teraz ide o viac, samozrejme mám 3 pokusy ale chcela by som to zvládnuť na prvý pokus. Držte mi palce!
Dnešná recenzia je pondelková, čo by malo znamenať, že ma produkt až tak neoslovil. To je síce pravda, ale našla som mu iné uplatnenie, kde som s ním spokojná. 
Čím ma sklamal?

Dostala som ho ako darček k nákupu od http://www.organicday.sk. Obchod už asi nemusím predstavovať, každý, kto číta blog vie, že ich mám strašne rada. Pred odchodom do UK som si u nich nakúpila a na BB som sa tešila asi najviac. Už po tom, čo som si o ňom prečítala som bola nažhavená. 

Organický Pretty BB Cream pleť hydratuje, ochraňuje, zdokonaľuje textúru, zjednocuje tón, dodáva prirodzený a zdravý jas - všetko bez silikónov a bez umelých prísad a farbív. 
Záver: nádherne prežiari pokožku, dodáva jej zdravý tón a jas a skutočne od prvého okamihu cítite ako vyživuje pleť. Absolútne neupcháva póry a hoci jeho krycia schopnosť je minimálna, jeho silné vlastnosti spočívajú v tom, čo sme už spomenuli.
Pleť je na dotyk zamatová - až si treba chvíľu na tentopocit zvykať...
BB Cream navyše aj dlhodobou investíciou do budúcna, nielen pre pár krásnych okamihov... dôkazom toho, ako tento krém blahodarne pôsobí na pokožku je stav pleti po večernom odlíčení - stále hladká a nebadať stopy únavy (všimli ste si, ako vám bežný make-up vyčerpáva pleť?...)



Tak a netešte sa potom! LENŽE musíte sa s ním naučiť pracovať a nečakať zázraky, čo sa týka krytia. Vždy, keď mám nejaký nový produkt, postavím sa pred zrkadlo a nanášam. Veľmi si to užívam, pretože kupujem len veci, ktoré sa mi páčia. Logicky. Naniesla som malé bodky na čelo, nos, bradu a líca. Začala som rozmazávať. V tom som si všimla, že sa mi na brade akosi "zgrcol" a urobili sa mi na tvári také šúlky ako keby odumretej kože(niekedy to mávam na nohách, keď behám po prachu a večer sa umývam/ dlho moje telo nevidelo píling).Zľakla som sa a začala dávať dole servítkou. Zvyšok som sa snažila rovnomerne rozotrieť štetcom ale na brade sa mi vytvorila oranžová šmuha, takže bolo vidieť prechod medzi krkom a bradou. Musela byť dosť viditeľná, keďže si ju všimla aj spolužiačka. Na druhý deň som tomu dala znova šancu ale BB som dala rovno na štetec. Nedal sa mi dobre pumpičkovať, pretože pumpička akosi vynechávala. Naniesla som ho s rovnakým výsledkom. Tak som sa o to snažila asi 3 dni po sebe. Štvrtý sa ma už spolubývajúca pýtala, prečo si dávam tú "oranžadu". V ten deň som to vzdala a napísala Zuzane (z organicday), že BB  je pre mňa pohroma. Tá mi poradila ho aplikovať prstami a počkať, kým sa pumpička zaplní produktom. 


Nakoniec bol takto používateľný. Naozaj odporúčam používať na BB len prsty. Pumpička už funguje.
Teraz sa dostávame k tomu, prečo ho mám rada. Moja pleť v bežný deň nepotrebuje make up. Takže toto jemné zjednotenie+ korektor mi stačia. Navyše v Brne nieje zrovna najčistčí vzduch, takže ma chráni pred nečistotami. Celkom fajn vonia. Nie je testovaný na zvieratách. Samotný obal je podľa mňa vydarený a veľmi pozitívny. Je vyrobený vo Francúzsku. Je bez umelých prísad, farbív a silikónov.


 Krásne mi rozžiarí pokožku. Žiadne trblietky neobsahuje ale dodá zdravý jas. Je super hydratačný. Nemusím si pod neho dávať žiaden krém a celý deň necítim pnutie. Keď chcem naozaj silnejšie krytie dám si na neho minerálny make up a môžem ísť bez pocitu masky. 


Nerozotretý


Rozotretý medzi tými dvoma väčšími čiarami na ruke. 

Aby som to zhrnula, keby si kúpim BB sama, bola by som smutná.  Čakala som trošku vyššie krytie, jednoduchšie nanášanie a prispôsobivejšiu farbu .Ako darček bolo fajn. Hlavne som kvôli nemu skúsila niečo značky Funny Bee a teraz by som chcela skúsiť aj niečo ďalšie. Samostatná značka ma láka týmto :

* veľmi prepracované zloženie s veľkým počtom ingrediencií v každom produkte
* použitie pravých kvetinových vôd namiesto obyčajnej filtrovanej vody - maximalizujú hodnotu a účinok produktov...
* viac ako 98% zložiek je prírodného pôvodu
* viac ako 77% zložiek pochádza z organicky pestovaných rastlín
* recyklovateľné obaly, netestované na zvieratách 
* "Made in France"
* je určená tým, čo uprednostňujú biokozmetiku bez esenciálnych olejov - čiže je vhodná aj pre tú najcitlivejšiu pleť
* neobsahuje žiadne zdraviu a životnému prostrediu škodlivé látky

Preto by chcela vyskúšať ich čistiacu penu alebo denný krém. 
Poznáte túto značku? 
Vyskúšali ste nejaký prírodný BB krém?

4 komentáre:

  1. Vyskúšala som BB krém a nočný krém, aj keď len vo vzorkách. BB mi veľmi nesadol, resp. možno by to chcelo dlhšie používanie, nočný krém milujem a mám ho už aj v plnom balení :-) http://mycosmetictests.blogspot.sk/2013/09/ako-som-sa-stretla-s-funny-bee.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja teraz rozmýšľam nad nejakým krémom novým, pretože Mixa mi pravdepodobne dosť dobre nesadol.... Ja sa v nich len obávam tých anti age účinkov, ktoré zatiaľ veľmi nepotrebujem. Ešte čosi pozriem :) A aj ja už mám averziu voči BB.

      Odstrániť
  2. Mám doma vzoreček, tak jsem na to zvědavá, a jsem ráda, že už vím, co že to vlastně mám :-D Značka se mi zamlouvá, tak třeba časem něco...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte mám doma jednu značku, ktorú skúšam a z tej som zatiaľ ešte nadšenejšia. To mám bohužiaľ len vo vzorkách a na Slovensku má dosť obmedzený arzenál. Ale ukážem čo doma mám, možno to sa ti bude páčiť, keď ideš po prírodných veciach :)

      Odstrániť