utorok 29. novembra 2016

Všetko a nič

November

Ahojte!
November už je za nami a začína vianočné šialenstvo. Potrebujem toho veľa vymyslieť a tento rok budem doma už 22.12. čo je skoro neskutočné, lebo keď som mávala školu, vždy boli nejaké skúšky alebo zápočty. Teším sa nato, že pomôžem s pečením a upratovaním. Vážne sa nato teším, lebo sa nechcem stresovať, či bude všetko dokonalé. Darčeky už mám teraz premyslené. Pretože milujem dávať darčeky a keď mám niekoho naozaj rada, tak premýšľam nad jeho darčekom veľmi dlho dopredu.(Už teraz mám vymyslené dva dačeky pre moje kámošky narodené v apríly). Prvá fotka je z mojej práce v Zeppelin kaviarni v Bratislave, kde ma to veľmi baví a mám super kolegov. Navyše sa tam pečú domáce koláče, ktoré vždy vyzerajú skvelo a to ma motivuje k pečeniu. 


Toto bude celkovo o jedle. V novembri som trošku zmenila stravu ale stále pokračujem s vločkami na raňajky. Navyše teraz sem tam bývajú akcie na čučoriedky, takže si ich dávam do rannej kaše. Ešte mi chutí aj kombinácia orechy+med+škorica. 


Čo som zmenila, začala som piť smoothies. Milujem ich! Sú skvelé namiesto sladkého, sú v nich vitamíny + keď si do každého dám banán, zasýtia na veľmi dlhú dobu. 



Baví ma robiť s rôznymi národnosťami a spoznávať ich návyky. Napríklad žiadny Rus sa s vami nebude rozprávať po anglicky. Všetci len po rusky. Američania si myslia, že dávať tringelty v dolároch je pre nás skvelé. Španieli radi objednávajú rôzne veci a hlavne v zime studené ako zmrzka alebo ľadová káva. 


Ja mám strašne rada keď mi dá niekto niečo ručne robené. Alebo mi niečo nakreslí. Toto mám od kolegyne (možno som ju k tomu donútila). Ale každopádne som z toho veľmi šťastná. 


Jedného dňa mi priateľ doniesol z školskej jedálne nedovarené mäso. Takže bohužiaľ muselo ísť do koša a dala som si pulled pork z Barkside okienka rovno oproti Zeppelinu. Skvelé! Teraz mám problém ísť okolo a neobjednať si. 


Hovorila som, že to bude o jedle! Prvú vec, ktorú som napiekla bol oreo koláč, ten sa mi veľmi podaril. Po prvom kole z neho chýbala už polovica! Teraz sa idem pokúsiť o iný koláč. 


Konečne sme boli s kamarátkami von a veľmi som sa bavila. Stretla som sa s bývalými spolužiačkami z gymnázia. Aj po rokoch sme si mali čo povedať a bola sranda. Dúfam, že pôjdeme čoskoro znova. 

Tento mesiac je celkom o jedle ale popravde veľa sa toho nestalo. Bolo to skôr o práci a chystaní vecí na jedlo. Naozaj taký jednoduchší život oproti tomu školskému. Istotne sa mi páči ale neviem, či by som takto chcela žiť celý život. Asi nie. Takže som aj celkom rada že sa vrátim do školy a vyskúšam si nájsť inú prácu. 

Aký bol váš november?

5 komentárov:

  1. hneď mi vyhladlo po týchto tvojich fotkách :) čučoriedky si aj ja dávam pravidelne ráno do jogurtu s vločkami :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne, keď som robila post :D Som rada, že aj niekomu inému!

      Odstrániť
  2. Môj november bol rozbehaný, ani netuším ako zbehol. Som rada, že niekto je s darčekmi na tom ako ja. Ja som práve dnes objednala posledný a teraz už budú len postupne prichádzať. Čiže budem na pošte ako doma :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No u nás musím byť. Ale mňa to veľmi teší. Hlavne, keď mi niekto povie, že odo mňa dostáva najlepšie darčeky :)

      Odstrániť
  3. nie len november cely tento rok zbehol neuveritelne rychlo a smoothies su super ja tak zacinam skoro kazde rano
    galantosfun giveaway

    OdpovedaťOdstrániť