pondelok 28. decembra 2015

Zhrnutie roku 2015

Ahojte!
Toto zhrnutie píšem bez rozmýšľania a predprípavy, tak dúfam, že vám to bude dávať aspoň trochu zmysel. Rok 2015 bol pre mňa vyčerpávajúci v škole ale oddychujúci cez prázdniny. Vo vzťahoch nastalo iste veľa zmien. Keďže som vo veku, kedy moji kamaráti odchádzajú od rodičov, sťahujú sa, zasnubujú sa a majú deti. Už to nie je o tom, že prídem domov a vidím sa s každým. Už sa dohadujeme, upravujeme si časy a pozeráme do diárov. 
Pri niektorých ľuďoch som zistila, že keď nič nepotrebujú, už sa ani nemusíme vídať. Pri iných som zistila, že zo skvelej samostatnej ženy sa môže po tom, ako si nájde priateľa stať zúfala osoba, ktorá sa na mňa vykašle lebo MY teda ONI (žiadne ja) práve boli spolu kŕmiť mačku/ stavať lego/ vegánskom pochode. Je úplne jedno, že predtým nechápala ľudí s mačkami, nestavala stavebnice alebo na obedy jedla krvavé steaky. Z niektorých kamarátok sa stali známe. Naopak z niektorých známych sa stali kamarátky. Spoznala som našu skvelú spolubývajúcu a celkovo sa mi páči, že zisťujem, ktorá priateľstvá stoja zato a ktoré nie. Myslím, že každá sa v tomto dokáže nájsť. A rovnako si myslím, že taký je už život. A nemienim s tým nič robiť, lebo som šťastná z tých kamarátov, ktorých mám. 
Môj blogerský život tiež prešiel pár zmenami. Najviac, za čo som vďačná blogu je a čo mi dal, sú moje čitateľky. Niekedy, keď počúvate ďakovné reči, príde vám to celé trápne, že za toto ľudia ďakujú ale keď to začnete robiť, zistíte, že hovoria pravdu. Teda aspoň väčšina. Je naozaj super napísať post o niečom a čítať vaše komentáre. Teda mimo tých, ktoré si prídu robiť reklamu a komentujú úplne odveci ale čo narobím. Nechcem moderovať komentáre. Zatiaľ. Navyše si veľmi cením priateľstvo s Veronikou, s ktorou som sa toto leto videla prvýkrát naživo a užili sme si dve babské jazdy. Už teraz plánujeme ďalšiu. Je super mať niekoho, s kým si môžete donekonečna písať o kozmetike a zdieľa vaše nadšenie. Sú samozrejme aj iné blogerky, s ktorými si komentujeme články a predávame skúsenosti ale myslím, že s Veronikou je to na vyššej úrovni.
Počas tohoto roku som našla pár nových blogeriek a youtuberiek. Veľmi sami páči, že blog môže robiť každý, potom sa v nich viem nájsť aj ja. Ak chcete, spravím článok o nových blogerkách ktoré sledujem.
Do zhrnutia musím napísať aj zlé veci, ktoré sa dejú v "blogovom svete"! Niektorí ľudia sú strašne závistliví a niektorí majú len potrebu rýpať.Preto sa nečudujem všeliakým "kauzám", ktoré tento rok vznikli. Navyše sa tento rok roztrhlo vrece so spoluprácami. Mne samotnej chodia ponuky na spoluprácu, ktoré sú pre môj blog a pre mňa celkovo nezmyselné. Ponuku na spoluprácu po minulých skúsenostiach dlhšie zvažujem. Keď uvážim, že produkt nepoužívam, nebudem o ňom písať. Niekedy mám chuť experimentovať a na spoluprácu prikývnem. Vtedy to v článku napíšem. Ale všimla som si, že mnohé blogerky do článkov nepíšu, že vec je sponzorovaná. A to je podľa mňa veľká chyba. Poznám iba pár blogeriek, ktoré píšu sponzorované recenzie a viem, že im môžem veriť. Niektoré blogerky sa veľmi zmenili. Čo by bolo dobré a zmena je iste dobrá. Ale neverím blogerkám, ktoré začali tým, že mali veci z New Yorkera a kozmetiku Essence a teraz si na seba dávajú krémy za viac ako 1500kč, používajú high end kozmetiky a nosia veci z čínskych eshopov. Pretože sú tie veci super? Nie, pretože sa boja, že keby to nerobili nechodili by im ponuky. Mne samej po článku o spolupráci s organicday začalo chodiť menej ponúk. Ale viem s tým žiť a ďalej bez toho blogovať.
Môj kozmetický svet prešiel tiež zmenou. Keďže som rok žila na zásobách z minulého leta až tak som nesledovala novinky a nenakupovala až tak často. HAHA. Aspoň som sa snažila. Myslím, že som prišla nato, čo mi sedí a čo rada používam. Preto už nemám takú chuť experimentovať.  Nový rok chcem začať tým, že si vypíšem whishlist vecí, ktoré by som chcela a budem sa ho snažiť držať. Pretože na facebooku  ste mohli vidieť množstvo vecí, ktoré vyhadzujem. A to sa mi vôbec nepáči.
Tento rok som sa rozhodla začať líčiť aj ostatných. Cez leto som namaľovala dve svatby a bolo to neuveriteľné. Veľmi ma to baví a tak som sa prihlásila na kurz v Make up institute Prague. Odvtedy som sa veľmi zlepšila v líčení. Tieto kurzy podľa mňa vôbec niesú potrebné pre niekoho, kto nebude líčiť ostatných. Ale dúfam, že ja budem, Je to môj koníček popri škole rovnako ako blog. Veľmi sa pritom zrelaxujem, porozprávam sa s klientkami. Navyše ma veľmi teší ten okamih, keď sa pozrú do zrkadla a povedia si, že sú kočky. Založila som si aj Facebookovú stránku . Prídávam na ňu líčenia, ktoré robím. Zatiaľ tam toho moc nie je, keďže nie všetci mi pošlú fotky, keď ich dostanú.Dúfam, že sa to časom rozrastie a budem líčiť častejšie.
Myslím, že to je k môjmu zhrnutiu všetko. Teraz idem písať predsavzatia a whishlist do budúceho roku. Dúfam, že vás to tiež zaujíma.

Ako by ste zhrnuli svoj rok?
Aká bola vaša najzásadnejšia zmena? 

6 komentárov:

  1. S tými kamarátkami a priateľmi je to tak celý život, niektorí odídu a niektorí prídu a stále sa to takto točí. Po čase je skvelé prísť na to, ktorí praitelia sú tí naozajstní, no veľakrát to aj bolí. Čo sa týka blogeriek, som veľmi rada, že si spoznala nejakú blogerku s ktorou sa aj stretávaš a rozumiete si, musí to byť skvelé. :) Čo sa týka spoluprác je to také všelijaké, najviac mi však vadia blogy, ktoré sú čisto založené len na spolupráce a článok bez toho, aby nepísali o nejakej veci zo spolupráce tam ťažko nájdeš. Len nechápem tie firmy, ktoré spolupracujú s takýmito blogmi. Vadí mi aj to, že niektoré skvelé blogy majú minimálne čitateľov a zaslúžia si ich oveľa viac, ale to sme zas na našom skvelom Slovensku, kde stále čítanie blogov nieje populárne. Kiežby to bolo u nás také ako v Česku, myslím si, že by to bolo lepšie. Držím ti palce v novom roku a v plnení wishlistov. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem moc, už sa píše článok, takže uvidíte, na čo všetko sa môžeme tešiť. :)To som aj ja veľmi rada, že sa stretávame. :) Chcela by som samozrejme spoznať viac slečien ale som hanblivá, to Veronika si pridala mňa :)Ja si myslím, že aj v Česku majú podobný problém. :(

      Odstrániť
  2. Jé, děkuju za takové hřejivé slovo! Vidím to stejně, a to je super :-)
    A pěkně popsaný vývoj, ono nakonec i ty negativní věci mají něco do sebe, většinou se člověk aspoň něco dozví o sobě/o ostatních.
    Ad ty holky, co používali nejlevnější věci a pak najednou bum a vše z parfumérky...jsem nad tím uvažovala. Taky jsem dřív používala laciné šunty, ale vývoj šel dál, moje výdělky naštěstí taky :-D takže jsem to během let změnila, do jisté míry se to teda pochopit dá. Nicméně pokud je někdo skoro za všechno "zaplacený", tak se to pozná, no. Mně osobně asi nejvíc vadí, když má někdo evidentně sponzorované skoro všechny články a nikde to nikdy nenapíše. Ono některé ty blogy jsou jako fakt čtivé a čtenářsky příjemné, lidi to žerou a produkt se pak během chvíle vyprodá, ale vadí mi, že se produkty jen chválí - to mě nebaví. Myslím, že to nějak vycítím a přestávám pak číst. Asi potřebuju vědět, že daná osoba je ochotná něco řádně zkritizovat, jinak pro mě recenze nemají moc význam.
    Jo a jak čtu v komentu výše - to jsem netušila, že v SK blogy nejsou tak rozjeté, já ěla pořád za to, že je to jeden trh a jeden rybník. Ale ono to k vám dojde. I se všemi negativními věcmi kolem ... :-D
    Závěrem ti ještě musím pogratulovat k úspěšným kurzům a že jsi do toho šla, přeji do budoucna hodně spokojených zákaznic a fandím ti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pekne napísané, s priatelstvami to tak býva. Bývala som 3 roky na byte, rozumeli sme si s babami, ale v kontakte som len s 2 zo 4, rozumeli sme si. No kto chce , ten si nájde čas, kto nie, nenapíše ani hlúpu sms, ale zas prídu nové osoby, nové príbehy :)
    čo sa týka blogovania, som tu relatívne nová, stále len objavujem, zisťujem, ale máš pravdu, sú blogy kde je tá reklama zjavná, a slečny napíšu iné do popisku,.. spolupráca je pre mňa zatial cudzie slovo :) .... a čo mi vadí, že ťa niekto followne, alebo aj navzájom, a potom žiadna reakcia, žiadny koment, alebo niekto napíše že "super článok" , čož pochybujem že ho vôbec tá osoba čítala, ale na druhej strane tiež nemám vždy čas a chuť komentovať všetko čo čítam. Ale musím napísať, že našla som aj dievčatá, s kt. si komentujeme navzájom, a to ma teší :)
    Držím palce, a prajem Ti krásny NR :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Prense tak, noví ľudia, nové príbehy :) To je na blogovaní najlepšie, nájsť si kamarátky :)

      Odstrániť