utorok 28. apríla 2015

Súboj

MAC brush cleanser vs. Ebelin pinselreiniger





Krásny deň!
Už dávno tu nebol súboj dvoch výrobkov, čo je celkom nuda. Niekedy je porovnávačka presne to, čo mi pomôže pri výbere. Myslím si, že každá slečna, ktorá číta blogy už doma jeden, dva štetce má. Dokonca si ich už aj začala umývať. Niektoré z nás tomu prepadli trošku viac a svoju zbierku potrebujú stále zväčšovať  a starať sa o ňu. Ja som svoje štetce zo začiatku umývala bežným mydlom na ruky. Aké bolo doma, také som použila. Časom sa moja zbierka rozrastala a ja som si kúpila detský šampón, ktorý mi vydržal strašne dlho. Potom som mala vzorku čističu od Zoeva. 




O MAC čističi som počula už dávnejšie od LOU. Vždy som ho chcela vyskúšať ale 500 korún, či koľko stojí v ČR sa mi za neho nechcelo dávať. Kúpila som si ho v USA a tešila som sa na prvé umývanie. O to väčšie bolo moje sklamanie, keď som štetce neumyla poriadne. Jednoducho biele štetinky neboli biele. Potom som to vyskúšala tak, že som použila čistič nechala ho chvíľu pôsobiť na štetcoch a potom umývala. To už výsledky boli lepšie. Nakoniec nie som až taká sklamaná. 



Akonáhle DM-ka spustila predaj týchto čističov všetkým sa zatemnil mozog a ako zombie napochodovali jeden, dva kúpiť. Rovnako aj ja. Veď si predsa nenechám újsť prvý drogérkový čistič. Musím povedať, že som bola milo prekvapená vlastnosťami. Štetce boli po umytí naozaj krásne čisté a voňali. Kým ich neumyjete čistou vodou je z nich strašne čistiť alkohol ale ten vyprchá. Horšie na tomto čističi je, že štetinky vysušuje. Teda aspoň mne sa zdá, že n ie sú až také jemné ale trošku hrubšie. 


Na MAC čističi nieje vecička na striekanie. To mi úprimne dosť vadí a preto som častejšie používala Ebelin. Ten zoberiete, nastriekate a čistíte. Oproti tomu Ebelin vysušuje štetce. Nie, že by MAC neobsahoval alkohol ale neprišlo mi, že až tak moc vysušuje. Ebelin čistí rýchlejšie a lepšie. Je dostupnejší. Myslím si, že tento súboj vyhráva Ebelin. Aj napriek tomu, radšej kúpim šampón, ktorý mi až tak nevysúša štetce a pekne ich umyje. Raz za čas ich prestriekam dezinfekciou a bude. 

Čím umývate štetce vy?
Aj vám sa zdá, že Ebelin štetce vysušuje?

5 komentárov:

  1. Pekne porovnanie, tiez som sa po M.A.Cu obzerala. Ebelin vysusuje, tiez mi pride ina na obcasne a nutne pouzitie, sampon alebo priamo mydlovy cistic priamo urceny na stetce je ovela lepsia alternativa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som rada, že sa páčilo a dúfam, že pomohlo. Ja mám jednu dezinfekciu, ktorou prestriekavam ako štetce, tak kozmetiku. Asi ostanem pri kombe dezinfekcia + šampón :

      Odstrániť
  2. mýdlo od sefiros, je božskýýý :-)
    Ebelin se mi vůbec nelíbí a ničí štětce.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O tom mydle som ešte nepočula, pozriem ho. ďakujem za tip :)

      Odstrániť
    2. nz Je skvělý :-)

      http://www.krasa.cz/specialni-mydlo-special-soap-100-g.html?keyword=m%C3%BDdlo+sefiros&whisper=1

      Odstrániť