nedeľa 7. decembra 2014

Vysnívaná Amerika

Posledné dni v Ocean City

Ahojte, konečne už moje americké story začína naberať konca a toto je posledný diel pred New Yorkom, na ktorý sa všetci tešíme! Po návrate z Washingtonu sa zase začal pracovný kolotoč. No už bol uvoľnenejší, pretože sme mali už menej ako mesiac práce pred sebou. Išli sme spolu na pláž a hrali volejbal. 


Niektorí kamaráti už začali odchádzať. Čomu som sa aj tešila, aj netešila. Tešila, pretože som vedela, že už čoskoro pôjdem aj ja. Netešila, pretože mi odchádzali kamaráti. Prví traja odišli po jednom, pretože každý mal iný program. Potom mala odísť partia 4 kamarátov, tak sme usporiadali obrovskú párty. A bolo to super. Prišli všetci kamaráti z roboty a bavili sme sa. Zoznámila som sa s Jamajčanmi, Bulharmi, Rumunmi a samozrejme došlo aj pár Američanov. 


Potom som mala narodeniny. Na to som sa veľmi tešila, pretože 21tka je v USA vek, kedy môžete oficiálne začať piť. Na tento deň som si v oboch prácach zobrala voľno a išla nakupovať. Čo vám poviem Levisky v plnej cene stále 40 dolárov v zľave ste našli aj za 15. Nakupovanie som si naozaj užila. Potrebovala by som síce nosiča a auto ale stálo to zato. Navštívila som outletové centrum, kde bolo všetko ešte v lepších cenách. 




Moje narodeninové menu bola zmrzka plus hambáč! Navyše kamartízi išli so mnou von, keďže som prvýkrát mohla ísť do baru. Pred barom vám vždy  kontrolujú pas(nič iné ako preukaz s vekom od zahraničných nebrali, navyše to všetci brali veľmi vážne, takže aj očividne starší - 40 a viac museli ukazovať preukazy!). Pri vchode som povedala vyhadzovačovi, že mám narodky, tak mi všetci blahoželali. Vlastne celý deň som všetkým hovorila, že mám narodky. Vedela som, že to veľmi neoslávim, takže som si to užívala aspoň touto formou. 

Nakoniec všetci odišli a ostala som tam len ja s Maťom a Rumunkami. Maťová kamarátka Kika nás prišla na pár dní pozrieť. Poznala som ju už predtým ale nie veľmi dobre, ale je to super dievča a skvele sme sa bavili. Už som ani nepracovala, takže od rána pláž alebo ničnerobenie a popíjanie. Bolo to po veľmi dlhom čase fajn. Potom vás to už začne nudiť. Teda ak ste človek, čo furt niečo vymýšľa. Takže sme išli na výlet na ostrov, kde žijú divé poníky. Prvýkrát do Walmartu . to som brala ako povinnosť! Target som bohužiaľ nikde nenašla. 







Posledné dva dni sme sa s babami vyparádili a išli na jesenný festival šarkanov! Boli tam rôzne tvary a veľkosti. Američania  z toho urobili skvelý šport a ukazovali rôzne kreácie! Bolo to naozaj pekné. Prechádzali sme sa po Boardwalku , pomaly balili a pripravovali na odchod do NY. Poslednú noc pred tým, ako sme o šiestej ráno odchádzali Maťo povedal, že nech dojde pár ľudí na pivo, že si dáme a pojdme spať. No pozvať niekoho na dom v USA sa dokáže zvrhnúť veľmi rýchlo. Takže to v praxi znamenalo, že k nám prišli ľudia s krabicami plnými alkoholu a jedla a prišli sa s nami rozlúčiť. Bola to naozaj sranda, prešli sme sa v noci po pláži, ja som čosi málo popila a išla som spať o tretej, kamaráti išli spať o 5! Ráno sme zobrali veci a kamarát nás odviezol na stanicu. Tam sme čakali na autobus, ktorý nás mal vziať do NY!





prvýkrát idem do jedných z najslávnejších donutov - Dunkin Donuts




začala pumpkin sezóna  -tekvicový muffin


skriňa pre 6 ľudí!


Párty!






2 komentáre:

  1. Ako tak vidim, cez leto bol pomaly kazdy Slovak v OC. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No musím uznať, že ich tam bolo naozaj veľa a nečudujem sa. :)

      Odstrániť