utorok 18. marca 2014

Argánové peklo

Argánový olej Nobilis Tillia



Ahojte!
Ako som už písala v mnohých článkoch, moja pleť sa zbláznila. Robí si čo chce a nepríjma žiadnu potravu. Ale keď nepapá, tak sa sťahuje tak o tri čísla. No vyberte si.
Zvolila som to najlepšie možné riešenie, aké mi napadlo. Veď čo môže argánový olej pokaziť ? Veď už len jeho prezývka "tekuté zlato" hovorí za všetko.
Obsahuje : vitamín A,F a E (najbohatší zdroj tohto vitamínu)
Nenasýtené mastné kyseliny
Skvalen - na pevenciu rakoviny kože
Zabraňuje starnutiu pokožky a udržiava v nej vodu.
Používajú ho hlavne ženy s suchou, podráždenou alebo zrelou pokožkou. No používa sa aj na vlasy. Kvôli svojmu výnimočnému, pre mňa, zápachu aj do kuchyne.


Najskôr som ho trochu šlohla sestre a vyskúšala na tvár. Keď mi nič nespravil kúpila som si stredné balenie. 
Nadšene som ho používala asi dva týždne na tvár. Pokožka sa mi zlepšila, bola vyživená a žiarila. Bola som naozaj šťastná, že konečne som našla niečo na moju pokožku. Naberanie sa mi páči, pipetka je prektická a zabráni baktériam, aby sa dostali do oleja. Navyše je v sklenenom fialovom obale. Trošku mi to smrdí ale po chvíľke to necítite. Vsiakava sa trošku pomalšie ako krém, no večer mi to nevadí a ráno som ho nepotrebovala, pretože moja pokožka bola stále vyživená.


No ale tak nebola by to rozprávka o mojej pleti, keby tam nebolo POTOM. Potom sa čosi stalo, asi prišla víla a šibla prútikom nešťastia, pretože predsa len nebudem mať konečne to, čo potrebujem a začali sa mi robiť čierne bodky. To, že z olejov sa mi robia čierne bodky som si všimla už dávno. To by som prežila, ale asi týždeň nato sa mi okolo úst vytvorilo, čosi, čo vyzeralo ako chrasty a štípalo to, bolelo to a nepomohlo mi ani natieranie. Keď som bola v lekárni, povedali, že to mám ekzém. Ale tak neviem, nikdy som ekzém nemala. Takže asi nie. No po vysadení zmizol. Bohužiaľ to je po tomto oleji. Tak som ho aspoň začala používať na končeky pred kúpaní. Moja sestra ho používa po kúpaní, no mne by strašne zaťažil vlasy. Tie sú po ňom krásne a lesklé. Jemné na dotyk a smrad necítiť.Takže ho isto miniem a možno si ho niekedy kúpim, keď si nafarbím vlasy a budem potrebovať výživu. Na pleť sa mi veľmi nehodí. 


Používate oleje na tvár?
Robia vám čierne bodky?
Ako na vás pôsobí argánový olej?

5 komentárov:

  1. arganový som ešte neskúšala a nemyslím, že sa mi hodí. kokosový je fajn, využila som ho hlavne minulú zimu (na tvár), ktorá bola chladnejšia, takže aj moja pleť bola XXS, ako píšeš aj ty :D
    teraz som si dala do lekárne objednať hroznový olej, ale ešte nedošiel, vraj je vhodný aj na zmiešanú a mastnú pleť, tak som zvedavá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som zistila, že mne oleje celkovo nerobia dobre. Asi mám radšej krémovú konzistenciu.

      Odstrániť
  2. Mám s ním úplně stejnou zkušenost - už ho nekoupím a následky jsem léčila dost dlouho :-( Měla jsem od Saloosu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale ja to mám zatiaľ s veľkou väčšinou olejov. Ja som myslela, že chyba je vo mne :/

      Odstrániť
  3. Ja som mala od Saloosu olejček na pleť Ylang-Ylang vhodný pre suchú aj mastnú pleť, mal pokožke kompenzovať nedostatok vody... Prvé týždeň som bola nadšená, pleť hebká ako detská prdelka a po dvoch týždňoch pleť v tak katastrofálnom stave, že dokonca moj priateľ sa ma spýtal čo mám s tvárou... Odkedy som ho vysadila a hydratujem len Himalayou krémom, pleť opäť ako predtým. Očividne ani ja a oleje nie sme tá pravá dvojka. Škoda, tešila som sa že niečim prírodným poteším pokožku a houby z toho =/

    OdpovedaťOdstrániť