piatok 13. decembra 2013

Po dvoch mesiacoch....

Stávka s kozmetikou - výsledky!




Ahojte!
Je tu piatok 13! Dneska sa idem dať ostrihať tak držte palce. 
Celá stávka bola jedna veľká sinusoida chutí nakupovať. 
Prvý mesiac prebiehal veľmi dobre podľa mňa. Prvé dni som žiadnu chuť nakupovať nemala. Neboli žiadne akcie, ktoré by ma nútili ísť do obchodov, ani žiadne limitky ma nezaujali. Dokonca, keď som sestre išla kúpiť korektory, odišla som z obchodu iba s nimi. Naopak, veľkú radosť mi robilo vidieť, ako ubúda z telovej kozmetiky. Viete, ono sa to povie ale mať 4 telové mlieka znamená, že minimálne jedno neminiete! Toto som si všimla, keď som sestre dal môj kokosák. Ona si s ním ponatierala nohy a na druhý deň ich mala posiaté červenými bodkami - bol starý! Také balenie kokosáku stojí okolo 8€ z DM. Minula som tak polovicu, takže som 4€ vyhodila do koša!!! Teraz mám zo 4 telových mliek už "iba dve". A aj to jedno doma a druhé v Brne a každé minuté už z polovice. Používala som všetko, čo som mala doma a aj veci, ktoré som mala na intráku. Poznáte to, niektoré výrobky si kúpite, použijete raz, dvakrát a idú do poličky zabudnutia. Tak presne tieto produkty som používala! 


Vytriedila som si laky, ktoré sú zaschnuté, starú kozmetiku. Pridala som tam aj rúž max factor, ktorý začal hnusne lepiť a bázu pod očné tiene gosh, ktorá sa začala zlievať! Navyše ma sklamali Catrice korektory, ktoré ukážu každú šupinku a miznú ani nie po dvoch hodinách. Tým musím zmeniť túto recenziu! Sú nanič, nekupujte! V prvom mesiaci som spotrebovala dva krémy na ruky. Mala som ich už rok! Špirálu, nevídané! Asi druhá špirála, ktorú som spotrebovala dokonca! Púder, tiež asi druhý. Pleťový krém, ktorý mi robil vyrážky som začala používať na telo a som rada, že som ho minula. 

Druhý mesiac som neminula skoro nič do konca. ALE dostala som sa vo veľa produktoch ku dnu. Po prvom mesiaci som začala používať aj veci, ktoré ležali úplne na dne zabudnutej poličky a teraz mám pocit, že vypotrebujem naozaj všetky. Už dlho som nemala zo seba takýto pocit. Prvý mesiac ubehol rýchlo a vôbec som nechcela nakupovať. Všetko sa míňalo jedna radosť. Bolo to fajn. No začalo ma to trhať, že nemám ten správny "jesenný a zimný" rúž, že potrebujem toto, že hentá nová kolekcia, že tam majú zľavy. Prvýkrát som stávku porušila, keď som potrebovala nový šampón. Sestra mi môj starý vyhodila a tak som sa vyhovorila na potrebu. Veď hádam nebudem behať s neumytými vlasmi (pritom doma máme x ďalších šampónov). Druhá vec, ktorou som porušila stávku bola kozmetika Milani. Mali na ňu akciu 50% 


Čo som po dvoch mesiacoch zistila? 
  • Nakupujem veľmi impulzívne! Nielen kozmetiku, ale aj oblečenie. Pretože väčšinou mi niečo "brnkne" do nosa a kúpim si to. Ale nemám to s čím kombinovať. Takže nosím stále dokola to isté. A veľa vecí mi leží doma. 
  • Keď si idem kúpiť rúž, tak si kúpim niečo krikľavé, výrazné brutálne!
  • Musím si kúpiť basic veci. Nemyslím len oblečenie, ktoré mi naozaj chýba ale aj hnedú matnú paletku. Rozmýšľam nad UD Basics (mala som možnosť ju odskúšať a bola som nadšená!). A nejaké nude rúže k výraznému líčeniu očí. Nejaké typy?
  • Mám strašne veľa pleťovej a telovej kozmetiky rôznych značiek. Čo prestalo robiť dobre mojej pokožke. Keď mám krémik na všetko, tak sa niekedy natriem aj 4 krémami inej značky a je toho strašne veľa. Teraz sa idem sústrediť nato, aby som mala všetko jednej značky, prírodné a bolo toho čo najmenej. Dokonca budem mať jednu väčšiu kozmetickú taštičku. V tej si budem nosiť kozmetiku, takže nebudem mať doma a v Brne rôzne veci. 
  • A najhlavnejšie nakoniec. Bez nakupovania sa DÁ žiť. Je to niekedy zložitejšie ale naozaj nepotrebujem toľké množstvá vecí. Takže aj keď sa mi teraz skončí stávka nenabehnem do obchodu a nevyplienim ho celý. Idem sa skôr sústrediť na to oblečenie, ktoré mi naozaj chýba. Nebojte sa, o posty nebudete ukrátené, pretože aj napriek tomu, že som podstatne skrátila môj zoznam článkov, stále je tam dosť políčok. A veľmi zaujímavých :)



Mali ste nejakú stopku od kozmetiky?
Ako ste to zvládli?
Čo hovoríte na moje dva mesiace?

PS : Veronika z cosmetic jam rozmýšľala o stávke na každý mesiac. Veľmi sa mi táto myšlienka páči a určite ju od januára rozpracujem Díky za nápad! Dúfam, že sa vám bude páčiť. 

4 komentáre:

  1. Skvělé, že jsi odhalila kopu věcí, co nepotřebuješ :-) ale asi bez nákupních záchvatů se žít úplně nedá... :-D
    Na ty výzvy se skutečně chystám, tak budu sledovat u tebe, jak to pojmeš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No je to úžasné! Hlavne v tom, že keď teraz dojdem do drogerky a uvidím tam niečo v zľave najskôr sa opýtam, či to potrebujem a väčšinou je odpoveď nie. Takže to vrátim :)
      No prvé už mám :) Ja sa teším na tvoje :)

      Odstrániť
  2. Môžem vedieť, kde si kupovala kozmetiku Milani? Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kúpila som si ju v Brne v ich obchode ale dá sa objednať aj na milanicosmetics.cz

      Odstrániť