utorok 31. decembra 2013

Čo som si vďaka tým mrchám kúpila...A ešte kúpim....

Každá blogerka o takomto čase má už nejaký príspevok NAJ ( za tento rok, top 10, najpoužívanejšie, najlepšie, najwhatever....). Veľmi ma to baví čítať, pretože niektoré produkty mám, niektoré ma zaujmú a niektoré len točím hlavou, že nechápem. Ja by som vám chcela teraz napísať nie to naj v pozitívnom zmysle ale to naj v negatívnom zmysle (berte to ako nadsádzku). Všetky vieme aký je blogový svet super. Koľko prachov vám ušetril, keď tá či oná blogerka napísala, že je to zlé. Ale naozaj? Mne osobne bolo lepšie, keď som mala jednu poličku, v ktorej bol šampón, ružový garnier krém na tvár a telo, vrchol luxusu telový sprej od avonu a jedna kozmetická taštička. V tej som mala púder,jeden čierny tieň a špirálu. Chodila som si ako panda. Teda aspoň mojej peňaženke bolo lepšie. Lenže potom to prišlo. Potrebovala som rúž na ples.  Dala som do googla pár slovných spojení a ten začal vypľúvať blogy jeden za druhým. Zrazu som zistila, že báza pomôže môjmu čiernemu tieňu, aby postupne nezošedol a nezlial sa do ohybu oka. Že púdrom, ktorý používam si upchávam póry. Že existuje niečo ako parabény, silikóny, farbivá a iné svinstvá a potrebujem prírodný krém na tvár. Bum začala som robiť prieskumy po drogerkach,  po fannku a hlavne po internetových predajniach. Potom zistíte, že Gosh nie je ani zďaleka to luxusná značka. Veď je tu MAC, Urban Decay, Too Faced, Illamasqa a milióny ďalších.
 A zistíte to od nich. 

GetTheLouk


Začneme pekne zostra. Prvá odsúdená je Lou. Jej prvé video ma moc neuchvátilo. Bolo na Nicky Minaj a s tou mi je tak jedno. Lenže časom som zase raz prechádzala rôzne blogy a zaujali ma jej tutorialy asi na všetko. Pre mňa je najznámejšia asi podkladmi pod očné tiene (primer), farbičkami a hlavne rozjasňovačmi! Vďaka nej som rozšírila svoju zbierku o Albatrossa z Narsu. Vo viacerých svojich videách ospevovala lícenku Madly. Preto bola hneď prvá, po ktorej som siahla, keď som prvýkrát stála pri stojanoch Narsu. 


Samozrejme ma navnadila ešte na milión iných vecí. Paletka Acid od Sleeku, očné tiene Pupa, štetce Sigma atď. 
Čo ma naučila?
Tak jednoznačne mám po všetkých jej tutorialoch chuť vyskúšať čarovať s farbičkami, skúšať nové techniky líčenia a hlavne už niesom čierna panda. 

PetraLovelyHair


K spoznaniu Petrinho blogu si nepamätám žiadne story. Jednoducho som ju začala pozerať, pretože ma bavili jej videá. Ona sama preferuje lacnejšiu kozmetiku a taktiež ukazuje rôzne neznáme značky. Keby niet jej nikdy by som na cherryculture.com nezháňala NYX. Momentálne rozpútala Milani šialenstvo a ja som samozrejme musela skúsiť tie úžasné rúže (rtěnky) a lícenky (tvářenky). Samozrejme aj Jordanu som si zobrala len kvôli nej. 


Čo ma naučila?
Keď vás Peťa nedonúti nosiť tmavé rúže, tak vám nieto pomoci. 

PlumFooleryBlog


Plum som začala sledovať pri prívale hejterov. Pretože som naozaj nechápala, čo všetko môžu ľudia povedať, respektíve napísať (anonymne je hrdina každý). Vďaka nej som si kúpila masky z plátna alebo poskúšala všeliaké BB krémy. Ona sama rada skúša všeliake ázijske hovadinky,ktoré by som si sama bála dať na pleť. Takisto skúsila fake Naked, čo ma dostalo, pretože by som sa ako inak bála dať si to na tvár.



Čo ma naučila?
Niekedy stačí len jemne zjednotiť pleť a nič nepreháňať nato, aby ste vyzerali dobre. 

...den je krásný

Trb a minerálny make up je jednoducho dvojka, ktorá sa musí vybaviť každému, keď sa povie den je krásný. Vlastne, kvôli nemu som ju začala sledovať. Baví ma, ako opisuje podľa mňa minimálne a nepodstatné rozdiely. No poslala by som ju do beauty pekla za to, že nakúpila tak krásne lícenky a potom ich nepoužívala.


Čo ma naučila?
Vŕtať sa vo veciach, hľadať v zložení a rovnako aj na nete.

Samozrejme som si vďaka blogom kúpila aj množstvo iných vecí. Napríklad už tú spomínanú Naked alebo lícenku a rúž z MAC. 


Lenže oni sa stále neuspokojili s tým, že z jednej poličky, v ktorej bolo všetko je zrazu 6 poličiek. Oni chcú viac. Tak si chcem vďaka Lili kúpiť Burts Bees a UD Basics, Vivi ma núti rozmýšlať nad čistiacimi morskými hubkami, Veronika ukazuje zelený íl. No a Michaela je najväčší hnusák! Núti ma si robiť svoju kozmetiku sama. Potom všeliaké množstvá blogeriek ukazujú svoj Sleek, Too Faced srdiečka, MAC pigmenty a refily tieňov....Je toho hrozne veľa. Najradšej by som im to dala preplatiť mrchám zlým. 

Dúfam, že moju nadsádzku chápete a poviete mi, čo ste si na základe recenzií iných blogeriek kúpili vy. 
Toto je posledný post v tomto roku a ja sa teším na nový rok, v ktorom dúfam dobehnem všetky resty a bude vás stále baviť čítať ma. 
PS.: Dúfam, že blogerkám nevadí, že som si požičala ich foto. Ak by im to vadilo, stačí napísať a dám ho dole. 

14 komentárov:

  1. Toto bol pekny clanocek.Ja som mala sice kozmetiky vzdy enormne vela a s blogovanim som sa ju naucila len castejsie triedit,nieco vyhadzovat a obdaruvavat.Co sa tyka samotnych znaciek,na tvar a telo som mala takmer vsetko od Biodermy,prip.ine znacky z lekarne,sem tam nejaku Niveu od maminy.No a z dekorativky to bol prevazne Max Factor,ale obcas sa vyskytlo aj nieco ine.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ako ja som si predtým vedela tiž niečo kúpiť- Ale rozhodne nie takéto množstvá. A ďakujem, že sa ti páčil.

      Odstrániť
  2. pffff... že prý minimální a nepodstatné rozdíly. rozdíly, které popisu já, jsou vždy naprosto podstatné! přeci!

    děkuji moc za zmínku, i když tedy teď mám pocit, že jsem o minerální makeupu nepsala snad věky. každopádně jsem ráda, že díky mně hledáš na netu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No niektoré veci by som si ja nikdy nevšimla. Preto ma to baví čítať. Že kam na toto chodí :)
      Moja PEŇAŽENKA nie! :)
      Šťastný nový rok :)

      Odstrániť
  3. Moc hezký článek:-) Všechno nej do nového roku, ať se ti daří!:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem si naposledy podle recenze musela koupit lak s částečkami duhové fólie :D Jinak samozřejmě když mě něco zaujme, hledám co nejvíce recenzí abych se rozhodla jestli věc koupit nebo ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak toto ma zaujalo už len popisom ! :)
      Aj ja ale vôčšinou si to kúpim aj tak :D

      Odstrániť
  5. Ten jíl totiž potřebuješ, potřebuješ! :-D
    Pěkně ses rozjela s nákupy. Musím říct, že je asi dobře, že nesleduji tyhle velké blogy, už bych tomu určitě taky propadla. Občas si čtu na Lovely Hair, ale na videa mi nestíhá internet :-( Líbí se mi vlasové návody, ale nejsem toho schopná.
    Kvůli Míše už mám doma grepový extrakt, formičky ze silikonu, avokádový olej. Ale stále jsem nic nevyrobila :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si hovorím presný opak vždy, keď na neho klikám. :P Ale viem, že si ho isto objednám.
      To sú nákupy za veľmi dlhé obdobie. :D Ja by som mala prestať ich sledovať. Aj mne by sa páčili, keby nato mám vlasy. :D
      Gratulujem! Jedného dňa možno si niečo vyrobím a budem šťastná.

      Odstrániť
    2. Vždycky si uložím odkazy na zboží mezi oblíbený a nechám tomu čas, někdy pár dní, někdy i pár měsíců. Hlavně žádný ukvapený nákupy, protože nevím, co bych dělala s pěti baleníma pudrů, tvářenek, řasenek... :)

      Odstrániť
    3. JA si to tiež zapíšem všetko. Momentálne stále nenakupujem nič a akosi mi to ani nechýba. Takže potom, keď sa preberiem z tohto stavu tak asi vykúpim drogerky :D

      Odstrániť
  6. Děkuju moc za zmínku a moc se omlouvám tobě i tvé peněžence za ty NARSí nákupy :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že aspoň niekto pochopil vážnosť situácie :) Díkes :)

      Odstrániť