streda 28. novembra 2012

Moja skúsenosť s gélovkami

Moja skúsenosť s gélovkami






Ahojte!
Najskôr taký malý predslovček. Neblogovala som veľmi dlho. Podľa dátumu až 8 dní. Mne to veľa nepríde že osem. Ale keď si to tak uvedomím je to celá večnosť pre blogerky. Bol to týždeň pred stužkovou a naozaj som nemala nervy ani čas fotiť a popisovať. Nakopilo sa mi tu strašne veľa vecí, o ktorých chcem niečo napísať. Tak začnem nechtami. A budem naozaj pokračovať s veľa vecičkami.


Takže gélové nechty som mala len raz v živote. A aj to kvôli tomu, že moja kámoška si kúpila lampu a gély. Tak že to vyskúšam. Bola to sranda aj sa mi to celkom páčilo. Ale ja mám problém s dlhými nechtami. Neznášam ich. Nenosím dlhé nechty. Strihám si ich pomaly do mäsa. A obdivujem každú ženu, ktorá s nimi dokáže žiť. Mala som ich asi týždeň a potom som si ich strhla alebo zlúpala. Potom sa dlho dlho nič nedialo s mojimi nechtami. A prišla stužková. Chcem vyzerať dobre, a  tak rozmýšľam čo s nechtami. Okej, dám si gélovky. Dopočula som sa o možnosti dať si len príležitostné. Rozdiel medzi normálnymi a príležitostnými je len v hrúbke naneseného gélu. Už len názov príležitostné hovorí za všetko. Nevydržia vám dlho. Tak okolo dvoch týždňov. Ja som si ich dala spraviť v pondelok. A dole som si ich dala hneď o týždeň hneď v pondelok. Áno, nezvládla som ich. Boli na mňa moc dlhé. Inak som s nimi nemala skoro žiaden problém. 
Celý proces výroby takýchto nechtov je na mňa moc zdĺhavý. Naniesť gél, vytvrdiť, dať farbu, vytvrdiť, naniesť ozdoby vytvrdiť. 

Ja som si dala krásnu ružičku na prsteníky. Je to 3D nail art a nerobia to všade. Takže som mala šťastie. Po týždni vyzerala stále ako nová. Neobíjala sa a ani mi nevypadli kamienky. 


Jedna zlá vec sa mi predsa len stala. Začal sa mi olupovať palec na ľavej ruke. Čomu som nepochopila. Ale tak nevadí, hlavne že nechty vydržali a vyzerali pekne. 



Po týždni sa mi vo vani uvoľnil ukazovák. Iba trošku ale povedala som si, že skúsime  poveru, že gélové nechty ničia prirodzené. A mala som naozaj trošku strhnutú aj časť nechtu. Pre mňa nič strašné. Nakoniec som sa rozhodla, že tam kde mi ich spravili mi ich dajú aj dole. 



Pani manikérka mi ich špeci strojčekom zbrúsila. A ostala mi na nechtoch len malá vrstvička gélu. Vyzerali celkom pekne. Potom ich vyleštila a ošetrila olejčekom. Dostala som inštrukcie k údržbe a išla som.
Ale ten gél ma štval. Preto dlho nevydržal na nechtoch a sama som si ich začala olupovať. :D Áno to som ja. Keď niečo nechcem tak to tam mať nebudem. Nechty podľa mňa zničené niesu. Natieram siich takou mastičkou. A už sa teším ako i zlúpem všetok gél. Pretože si nechty rada lakujem.



Moje osobné dojmy z nechtov sú dvojaké :
 Plusy :
  • Vyzerajú naozaj krásne
  • Môžete mať krásne dlhé nechty, ktoré sa nelámu
  • Opticky mi zúžili ruku a predĺžili prsty (mám ruku jak decko)
  • Netreba sa o ne nejak špeciálne starať
  • Keď s nimi škrabkáte je to super :D
Mínusy:
  • Sú neprirodzené a niekomu to môže vadiť
  • Keď nieste zvyknuté na dlhé nechty doškriabete sa 
  • Nemôžte tak často meniť farby a vzory 
  • Neviete písať na kompe ani sms 

Keď bude príležitosť dať si nechty znova isto si ich dám. Keď si ich dáte robiť u dobrej manikérky nič sa vám s nimi nestane. Teda ak si ich u nej dáte aj dole. 

Máte gélovky?
Skúšali ste ich?
Ak nie, čo vás odrádza?

7 komentárov:

  1. umelé nechty som mala asi tri krát.. po nich som mala otrasné vlastné nechty, tenké ako papier a dostávali sa mi z toho asi mesiac, chudátka :( ale nikdy mi nevydrzali dlhšie ako dva tyzdne, nepači sa mi na nich to odrastanie..

    http://ilovesimplyfashion.blogspot.sk/2012/11/blogy-ktore-sledujem-l.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako papier? To sa ti tak lámalo? Ani mne by sa asi nepáčilo to odrastanie. Ale mala som ich len týždeň, takže som to zvládla:)

      Odstrániť
  2. zbytocne vyhodene peniaze :) NAJKRAJSIE SU PRIRODZENE :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. radšej si nalakujem svoje vlastné, celkom zdravé nechty ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O gélovkách dlho uvažujem, teda konkrétne som si chcela kúpiť sadu na gélové nechty pod stromček. Ale dáko ma to po prečítaní prešlo. Nie úplne, ale predsa. Veľmi často si lakujem nechty, mením farby, niekedy aj viackrát denne. To by mi chýbalo :P

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já gelovky sama dělám a s tím, že nemůžeš často měnit barvu a vzor moc nesouhlasím - není nic jednoduššího, než barvu, kterou máš pod gelem přelakovat jiným lakem, pokud je nechceš neustále pilovat.. Aspoň já to tak dělám..
    No s tím, že ničí nehty je docela pravda, ale je to hodně individuální. Moje nehty byly v katastrofálním stavu ještě před tím, než jsem si gelovky začala dělat, takže teď jsou na tom samozřejmě ještě hůř a musela jsem jim dat na chvilku pauzu /i když moc dlouho jsem to nevydržela a příští týden už budu mít snad nové :D/ ale zas například obě moje tety mají gelovky už skoro 20 let nepřetržitě a svoje nehty mají furt v pohodě. Takže asi tak:) A taky si je nejvíc zničíš tady tím srýpáváním gelu, co jsi dělala ty, správně sis to měla jít nechat všechno oddělat /paní nehtařka ti neměla nechávat ani ten tenký gel/. Ale chápu tě, já si to taky ráda loupu :D
    Jinak s růži 3D jsi měla opravdu štěstí, to neumí každý :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nosila jsem je, nosím a nosit i budu. Mám střídavá období, kdy je chci a kdy ne. Člověk si musí najít jenom šikovnou slečnu, která je opravdu umí udělat.
    Mně drží vždy dlouho. :)

    OdpovedaťOdstrániť