utorok 10. februára 2015

Najväčší!

MAC studio Face and Body foundation odtieň N1




Ahojte!
Make up je v mojej kozmetickej výbave trošku podceňovaný. Už skoro rok mám jeden a ten istý od Rimmelu. Mám "málo" štetcov na make up na rôzne hranie sa s ním. Keď sledujem zbierky iných blogeriek, tak majú celé oddelenie make upu, korektorov a púdrov. Ja mám z každého momentálne dva ale dlhú dobu som mala jeden a stačilo mi. 


Malé story k nákupu, ktoré by si mali prečítať všetky české a slovenské predavačky! Deň pred odjazdom z Ocean City k nám zrazu prišla partia ľudí, na párty, že rozlúčiť sa. Okej, tak sme mali párty do 3tej ráno. Potom som odpadla do postele a vstávali sme ráno o siedmej! Takto nevyspaní sme šli na bus do NY. Cesta trvala 6 hodín. Keď sme prišli do NY poblúdili sme minimálne dve hodiny s 30 kilovou batožinou na chrbtoch a v rukách. Kámoška s nami bola len na jednu noc tak sme chceli ísť čo to poobzerať. Na červených schodoch na Times square  som uvidela prvý americký MAC! Samozrejme moje srdce vynechalo jeden úder, nechala som tam kamarátov a šla nakupovať. Lenže moje nadšenie pominulo vo chvíli, keď som zistila ako vyzerám ako homelesák s mastnými vlasmi nie zrovna detskou pokožkou. Aj by som sa otočila a išla von. Zvyknutá na "naše" pomery - nie dobre vyzerajúci človek + drahší obchod = pohľady typu-nato nemáš, chceš nakupovať, alebo obchytkávať? a iné. No prišla ku mne veľmi milá pani a opýtala sa ma, čo potrebujem. Tak som sa rozhodla, že make up. Aj tak by som si nejaký časom kúpila, tak prečo nie tento a používať ho celý čas? Tak som jej dala nejakú moju predstavu a ona mi nosila, líčila ma a aj keď som povedala, že sa mi niečo nepáči, vymýšľala alternatívy. Bola som tam asi 35 minút z toho v kresle asi 30 a stále mi nosila produkty s úsmevom. No nekúpte si niečo!


Make up je v čiernej, typickej MAC krabičke. Obal je pekný a myslím si, že praktický. Len sa niekedy zakydká. Asi ako na fotke. Zobrala som si tú väčšiu verziu a teraz rozmýšľam, či som si nemala zobrať dva odtiene a menšie. Nevadí. Make up som chcela na bežné denné použitie, žiadne veľké krytie, skôr zjednotenie. Zo začiatku som na neho používala zlý štetec a bola som veľmi sklamaná. No časom som vyskúšala viacero štetcov. Stippling a ani plochý štetec mi k nemu nesedeli ale kabuki flat top je na neho skvelý! Naozaj mi zjednotí pokožku. Je celkom dosť tekutý ale riešim to tak, že dám pár kvapiek na štetec a začínam od nosa pomaly rozmazávať. Po chvíli pridám a takto dokončím celú tvár. Dá sa skvele vrstviť ale to nepoužívam denne. Je celkom olejovitý a na pokožke sa leskne. Preto by som ho isto neodporúčala mastnej pokožke. Mne tento efekt nevadí. Buď ho zapúdrujem a do večera som v pohode alebo sa hrám na rozjasnenú pleť. Make up žiadno nevonia, teda ľahký chemický nádych má ale na pleti ho nieje cítiť. 


Odtieň sa mi veľmi hodil, keď som bola mierne opálená. Ako ani v zime to nie je najhoršie ale myslím si, že by som zvládla aj o odtieň svetlejší. Ako vidíte na ruke, dá sa rozmazať dostratena. Navyše, tým, že je tekutý sa z neho stáva skvelý pomocník na riedenie tuhších make upov. 
Som teda vo výsledku spokojná. Naučila som sa s ním robiť a to je najpodstatnejšie. 
No nepresvedčil ma natoľko, že by som potrebovala v najbližšej dobe experimentovať s ďalším high end make upom. Myslím, že si vystačím s Rimmelom :) 

Aký make up používate?
Aké krytie preferujete?

4 komentáre:

  1. Ja momentálne používam podkladovú bázu od Mary Kay, je to jeden z mojich obľúbených. Keď je moja pleť ok a nepotrebujem silné krytie, tak si vystačím aj s ľahkým BB krémom :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som velmi dlho povazola Mary Kay za top. Posledne balenie ma ale sklamalo. Neviem ci mam chybny kus, alebo zmenili zlozenie, ale je hrozne.
      /kaviareň/

      Odstrániť
    2. Mary kay som skúšala na jednom z ich stretiek a bola som celkom prekvapená. Každopádne veci sú príliš drahé podľa mňa :(

      Odstrániť
  2. Tiez mam Face and body....a kedze som predtym pouzivala Rimmel, tak mi chvilu trvalo kym som si zvykla na F&B :-), momentalne je to tak, ze ked pouzijem Rimmel, tak sa mi zda maskoidny :-D. Takze ak potrebujem jemne vacsie krytie, ako da 1 vrstva F&B(vrstvit velmi nechcem, resp. nepaci sa mi to), tak primiesam trosku Rimmelu a super. Momentalne este poskulujem po inom stetci.
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť