nedeľa 22. júla 2012

ELF kozmetika

ELF kozmetika








S Elfom je to buď hop, alebo trop. Pretože buď si objednáte niečo, čo vyhodíte akonáhle to raz použijete, alebo nájdete miláčika, ktorého budete používať denne. Sú aj nejaké veci medzi tým ale tých je podľa mňa málo. Máme rady ELF lebo si za lacný peniaz môžme vyskúšať naozaj všeličo ale štve nás, že musíme niekedy povedať, že nie, toto im nevyšlo!
Možno ste si všimli, že ELF vyhlásil súťaž o najlepšiu blogerku Slovenska. Samozrejme, že sme sa prihlásili aj my dve. Aj keď je táto recenzia súťažná, nemusíte sa báť žiadnych klamlivých viet len za účelom zapáčiť sa. Napísali sme všetko tak, ako to vidíme a myslíme si, že úprimné hodnotenie je prínosom nielen pre čitateľky, ale aj pre samotnú firmu, čo a ako zlepšiť.



DEWY : 



Očné tiene - neviem, či by som si druhýkrát kúpila tieto tiene, pretože aj keď práve tento odtiene Glam sú dobre pigmentované, viac-menej sú nepoužiteľné. Hlavne čierny a marhulkový odtieň (ktorý na viečku vyzerá skôr ako ružový), ktoré majú trblietky. Štetcom som ich nemohla na oči naniesť vôbec, pretože neuveriteľne prášia kade tade a zachvíľu som ich mala viac pod okom ako na viečku. Možno je chyba, že som nepoužila žiadnu bázu, ale s takýmto veľkým prášením som sa nestretla ešte u žiadnych. 






Keď som ich ako-tak nanieslaprstom, chcela som štetcom pre dymové líčenie zjemniť prechod, ale takmer celé sa mi "odprášili". Čiže - použitie jedine s nejakou dobrou bázou a len samostatne by som povedala. Čo sa týka bledoružového a tmavoružového, tie tak neopadávajú, prstom som ich pomerne dobre naniesla, aj keď tiež to nie je veľká sláva.









STOKER:

Púder  - 100% Mineral Booster odtieň SHEER. Prášok je veľmi príjemný. Farba je pre mňa ako stvorená na zimu. Je pre úplné bledule. Má taký rúžovkastý podtón. Tie baby, čo majú problém s výberom farby si s týmto prídu na svoje. Dobre sa nanáša. Jeden taký problém, ktorý s ním mám je dostať ho z obalu.Vyberá sa ťažšie. Po použití mám pleť hlavne matnejšiu. A to aj na čele. Nevysušuje ale musíte pod neho použiť nejaký ten krém. Na oficiálnej stránke sa píše, že by mal mať strednú kryciu schopnosť. To bohužiaľ nemá. Je to niečo medzi tónovacími krémami a stredne silnou krycou schopnosťou. Na vyrážky musím použiť korektor. Ale zvyšok je fajn. Nádherne rozjasní pleť. 


 




Nemusíte sa báť, že sa budete lesknúť proste ju len rozjasní. Čo sa týka výdrže je to taký drogérkový priemer. 
Pleť po ňom vyzerá zdravšie a nemusím sa ho báť nosiť ani teraz cez leto, pretože obsahuje ochranný faktor 15. Je bez parabénov, umelých farbív a chemických konzervantov. Pre zhrnutie: Na zimu ako stvorený, zmatní a pleť vyzerá lepšie. Pravdepodobne si ho kúpim znova, ak sa osvedčí aj cez zimu.







Korektor - 100% Mineral Blemish v odtieni sheer spring. Ako aj púder aj tento korektor je práškový. Rovnako príjemný ale zdá sa mi pri rozotieraní ako keby bol krémovejší. Farbu má mierne dožlta. To mi nevadí pretože aj tak na neho nanesiem púder. Príhoda, ktorá hovorí o jeho krytí všetko: Mám neuveriteľne veľkú   a hnusnú vyrážku rovno na čele -som jednorožec. Ničím ju nemôžem zakryť. Keď som začala testovať tieto výrobky ani som nedúfala v takýto výsledok. Zakryjem prvou vrstvou druhou rozblendím dostratena a otočím sa na kámošku. Ona: Neverila by som, že sa NIEČO TAKÉ dá zakryť. Ale bolo to zakryté. Po tomto zážitku ho milujem a veľmi rada používam na čelo nos a všade, kde sa tie mrchy vyskytujú. Má ich aj liečiť - to si myslím, že aj robí. Na asi tretí deň bola vyrážka viditeľne menšia a svetlejšia. ( Mne sa vyrážky liečia týždeň aj dlhšie). 


 




Rovnako ako púder má ochranný faktor 15. A taktiež je bez parabénov, umelých farbív a chemických konzervantov. Výdrž je trochu slabšia ako púder. Pre zhrnutie : Zásobím sa ním aj do budúcnosti, pretože nerada používam korektory v tyčinke.





 DEWY:

Tekuté očné linky - s nimi som vcelku spokojná, manipulácia s mäkkým štetcom je fajn, pekne kopíruje krivku viečka. Sýtosť aj výdrž hodnotím ako dobré, nerozmazávajú sa. Dokonca aj keď ich chcem odlíčiť, chvíľu to trvá. Čo ma však trošku sklamalo je farba hnedej linky, ktorú keď nanesiem na viečko vyzerá dosť tmavo, takmer čierno. Čakala som, že bude bledšia a jednoducho "hnedšia". Inak s nimi problém nemám, pokojne by som si ich kúpila ešte raz.






STOKER:

Sada na tvarovanie obočia - toto bolo také navyše. Kúpila som si to, pretože som chcela vedieť ako sa s niečím takýmto bude robiť. Obočie si dávam trhať u kozmetičky, pretože sama sebe nemôžem ubližovať :D. Radšej si zato zaplatím. Ale rozhodla som sa šetriť. Takže vyskúšam tento zázrak. Obsahuje 4 šablónky. Myslím, že si vyberie každá svoj tvar. Použitie je jednoduché priložíte na obočie a vykreslíte. Tie chĺpky, ktoré ostanú nezafarbené vytrhajte a máte celkom pekne vytvarované obočie.






Myslím, že aj ženy čo si obočie už vytrhali celkom si s týmto prídu na svoje. Iba si ho jednoducho dokreslia. Dokonca môžu mať aj každý deň iné. 











Ešte k priloženým štetcom. Oba sú veľmi mäkučké. Niesu rozstrapkané. Dokonca ani nevypadávajú štetinky. 
Menší - Concealer Brush je dobre tvarovaný a ľahko sa používa. Dostanem sa s ním aj na kruhy pod očami aj na vyrážky. 
Váčší - Professional Powder Brush je natom horšie. Je dobre tvarovaný ALE je strašne maličký. Takže ako štetec na púder je nepoužiteľný. Ale používam ho na lícenku. 
Beriem ich ako niečo navyše k produktom. Takže som spokojná.







Čo vy a ELF? 
Ako ste spokojný s touto značkou?
Použili ste niečo?
Máte svojho obľúbenca alebo naopak niečo, čo ste rovno vyhodili?




15 komentárov:

  1. ELF jsem nikdy nezkusila, preferuji kosmetiku, kterou mohu vyzkoušet na vlastní kůži než ji použiji :-) Ale zajímavá recenze, díky za tipy!

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som taktiež elf ešte neskúšala vlastne jeden lesk som mala kedysi dávnejšie čo som si kúpila na BEAUTY výstave...ale som úplne nadšená z tej sady na tvarovanie obočia, vždy som túžila po krásnom a výraznom obočku :-) pravdepodobne tento výrobok si objednám

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja si Elf kupujem pravidelne a som spokojná, zatiaľ. Uvidíme, ako dopadnete v súťaži ale už teraz na začiatku súťaže je pre mňa veľkým sklamaním ako sa tá súťaž rozbieha... Nedodržujú sa termíny a celkovo mi to príde neprofesionálne od ELFu. No nič, držím vám palce :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme veľmi pekne. Veľmi si ceníme, že nám niekto drží palce a aj to, že si to niekto všimol. Nechápem prečo to robia( Teda chápem a s DEWY sme sa už aj stavili prečo asi ). :) Ale aj tak ďakujeme.

      Odstrániť
  4. Jeste jsem nic nekoupila, ale uvazuju o tom ;) Ty ceny jsou neodolatelny :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jednorozec :D:D:D celkom pekna recenzia :) a stym triom linieck plne suhlasim, tiez som bola vyburana z tej hnedej...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. pekné recenzie....a tie tiene mám, ale v inom odtieni:D celkom sú fajn...

    http://petush-book.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S tými netrblietavými ešte ako tak, neviem, či sú len niektoré zlé, ale trblietavé som mala naozaj viac pod očami ako na na viečku :) Možno treba mať fakt dobrú bázu :) Alebo si narazila na dobrú várku :)

      Odstrániť
  7. Kukala som si viac tvojím príspevkou a recenzíí,a milo si ma prekvapila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Od Elfu mám paletku 100 tieňov a štetec. Väčšina tieňov je úplne úchvatných,pigmentovaných nádherne. Štetec na make- up ma sklamal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. JA si myslím , že celkovo štetce z tej základnej rady sú len vyhodené peniaze :/

      Odstrániť
  9. S Elfem pár zkušeností mám. a je to přesně jak píšete. Něco vám sedí a něco prostě ne. Třeba jsem měla rtěnku a i řasenku a ani jedno nemůžu používat. Rtěnka žmolkuje, slepuje řasy a prostě jedna velká hrůza. Řasenka zas dělá na puse jakoby "vrásky" a hrozně vysušuje pusu. Ale třeba mám zas štětce nebo paletku stínů a všechno to prostě miluju.:D A takhle bych mohla různě pokračovat dál.:) Takže záleží na produktě.:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ja som si nedávno kúpila sadu 12 štetcov Elf a tiež som na ten "na púder" pozerala, pozerala, že ach tak ty jedine na farbu na líčka :P http://dawnielicious.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť