štvrtok 22. mája 2014

Som na seba pyšná

M.A.C. Matte Viva Glam I, Matte Kinda Sexy




Ahojte!
Takže MAC rúže. Na písanie je to celkom zložitá téma. Pretože na Slovensku sa nepredávajú a v ČR dooosť draho. Veľa ľudí ich tým pádom nevyskúšalo a odsudzujú ich ako prežitok značky. Alebo zbytočne predražené tampóny. (Áno, náboj nebol prvá vec, ktorá ma pri ich dizajne napadla). Iní na nich zase prisahajú a tvoria si doma zbierky limitiek, väčšiny odtieňov a majú ich v úhľadných kôpkach. 


No a ja som nevedela, kam sa zaradiť. Nikdy som v MAC nebola a nepoznala som jeho kvalitu. Takže v UK som urobila nájazd na stojany a rozhodla som sa, že aspoň jeden rúž tejto ikonickej značky si kúpim. Priznám sa , že som mala vytipovaný Russian Red a ešte jeden, ale ten už si nepamätám na názov. Tak som chodila raz do týždňa do MAC a dala sa namaľovať. Musím uznať, že v UK sú predavačky veľmi milé a vôbec im nevadí (teda aspoň to na sebe nedajú znať), že ste si nič nekúpili. Väčšina z nich aj tak nieje z UK a radi s vami pokecajú o vašej krajine. Napríklad v Londýnskom Benefite ma oslovila predavačka s obligátnym : Môžem nejako pomôcť? Moja odpoveď bola, že už som tu posledný deň a nemám žiadné prachy, takže si nič nekúpim a len pozerám veci. Nato ma posadila do kresla a začala mi robiť obočie a pokecali sme si celkom fajn. 


Takže v UK som nemala najmenší problém, chodiť sa namaľovať a skúšať výrobky. Musím povedať, že to malo aj svoju odozvu a veľkú väčšinu z nich som si aj potom kúpila alebo idem kúpiť. Po tom, ako som na perách vyskúšala Russian red a pár ďalších červených som sa opýtala, ktorý červený mi nespraví žlté zuby. Voľba teda padla na Viva Glam I. Myslím, že zakúpením tejto línie rúžov pomáhate v boji proti AIDS. Hneď som si k nemu zobrala aj lícenku (tú vám ukážem neskôr). A bola som šťastná. Tak a presúvame sa od omáčky k recenzií. Obal je síce jedinečný ale pripomína mi tampón, nemôžem si pomôcť. Samostatný rúž je hutnejší, ako rúže, na ktoré som zvyknutá. 


Ale tým lepšie a presnejšie sa mi nanáša. Musím mať samozrejme hydratované pery a nanášam ho štetcom. Vydrží mi celkom dlho okolo 2 hodín, čo je na rúž skvelé. Farba nie je typická červená krikľavá ale má v sebe aj hnedé a modré pigmenty. Takže mi robí belší úsmev. Trošku mi vadí, že mizne z pier nerovnomerne a veľmi to vidieť. Takže sa samozrejme kontrolujem v každej odrazovej ploche. Keď to ustrážim, tak vyzerá perfektne.


No a prečo som na seba pyšná? Pretože je to prvý drahý rúž a kúpila som si ho za svoje peniaze. A kúpila by som si ho znova. Tento rúž potvrdil to, že MAC sú skvelé rúže. 


K druhému rúžu mám takisto story. V Londýne som sa rozhodla, že by to chcelo ešte nude odtieň. Tak som si jeden vybrala, ale nestihla som si ho kúpiť, pretože Maissha mi zavolala, že ju banka ošklbala o prachy.  Tak som všetko položila a bežala cez celú Oxford street na Orford Circus tešiť Majku. O pár mesiacov neskôr sa rozprávame s priateľom, že by som chcela ten nude odtieň, ale nepamätám si na názov. On, že mám už dosť MAC rúžov, že mi netreba. V tom mu dôrazne vysvetlím rozdiely medzi mojimi rúžmi a keď zistil, že mám len jeden ponúkol sa, že jeho teta, ktorá ide teraz do Londýna mi teda jeden donesie. Tak som zúrivo 3 dni a 3 noci ten pravý odtieň. Kinda sexy je popisovaný ako neutrálny pinky rose. Vo vyberaní nude odtieňov som strašná. Naozaj si neviem pomôcť ale jednoduchšie sa vyberajú červené krikľavo ružové alebo oranžové rúže, ako ten pravý nude. 


K tomuto rúžu môžem povedať len toľko, že ma strašne sklamal. Má hroznú konzistenciu. Asi ako voskovka. Vôbec sa nevpije do pier a stále vyzerá ako mastná vrstva ma perách a musím sa s ním troška pohrať, aby bol nositeľný. Potom už sa dá nosiť a aj vydrží. No mám pocit, že ani odtieň mi nesadol. Ale nosím ho, pretože sa mi aj tak páči. Hlavne je od priateľa, čo ma teší, že mi nekupuje plyšáky a spol. No keby to bol môj prvý z MAC bola by som skôr smutná a isto by som si ďalší nekúpila. Takto viem, že radšej budem vyberať naživo. 



Tu mám Viva Glam I


Tu má M Kinda sexy

Aký máte názor na MAC? 
Zbierate rúže jednej značky alebo máte mix všetkého, čo vám padlo do oka?

10 komentárov:

  1. Tak ještě jednou, když první koment zmizel někam do vzduchoprázdna:o(
    Líbí se mi, jak se prodavačka zachovala, to je milé. Rtěnka Ti dle mě více sekne ta světlejší, škoda té konzistence..
    Mě přijde, že co od této značky fakt stojí za vyzkoušení, je makeup, tvářenky, rozjasňovače nebo stíny. Rtěnek pár mám a nevím, za tu cenu mě nijak nedostaly, že by byly něco extra, ale jo, jsou fajn..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je veľmi milé a cením si toho :) Joj, ty nemáš rada výrazné farby! :/ No každopádne lícenku jednu mám rozjasňovač sa dáky chystám kúpiť a ostatné neviem, či niekedy vyskúšam. Predsa len to nie je také dostupné.

      Odstrániť
  2. Viva Glam mam III a je super, jen ji asi budu mit do konce zivota, protoze preci jen je to barva, kterou clovek nenosi denne, ale hlavne i tak to vubec neubyva! Z Nude zkus priste omrknout Jubilee, je to trosku tmavsi nude, ale vyborna, obzvlast kdyz clovek chytne trosku slunicka, tak vypada vyborne - nelibi se mi takove ty "korektorove" barvy, a tohle se tomu uspesne vyhyba:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Odtieň je to veľmi pekný! A ani ja nemám rada, keď má niekto zakorektorované pery! Málo komu sa to hodí. No neviem, kedy budem mať najbližšie tú možnosť :)

      Odstrániť
  3. Pěkné odstíny, jak jsem psala, mám pár rtěnek od Macu, no jsou takové normální :) Na to, že se kolem nich dělá takový humbuk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No zase nekreslia samé, to musím uznať :D Mám ich rada ale brala by som, keby mali nižšiu cenu :)

      Odstrániť
  4. Ta Viva Glam je moc pěkná a sedí ti. Ta druhá už tak ne :-/
    Ale tak stane se. U obou se mi líbí tamponové obaly :-D a hlavně se mi líbí barva toho kovu/plastu uvnitř. Nevím, zda bych u MAC investovala do rtěnky, spíš by mě lákala tvářenka či rozjasňovač.
    V UK je super nakupování co? Takový milý přístup, je to prostě pohoda. Ve zdejším MAC jsem nikdy nebyla, působí to na mě tak sterilně, že nemít kabelku LV a šaty Versace, tak bych si tam připadala jako buran. Třeba se pletu :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem. Tá druhá je na M ja mám fialovú, čo som si namiešala. Ako aj mne sa páčia, celkom sa odlišujú a je pekné, že niekomu pripomínajú náboj - mne nie. No lícenka(tvářenka) je skvelá jednu mám a tiež bude recenzia. K rozjasňovačom som sa veľmi nedostala ale myslím, že ich čoskoro vyskúšam. No to nakupovanie sa nedá porovnať. Keď sme sa raz po práci (špinavé unavené, bez make upu) prešli iba okolo jednej predajne s kabelkami, predavač nás zastavil a acelé nám ich ukázal. To bolo tiež milé.

      Odstrániť
  5. tá Viva Glamka na tebe vyzerá perfektne! ja mám zmesku rôžov, no mám aj nejaké z MAC-u, ale zdá sa mi, že skôr vysušujú:/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Ďakujem. No ako ktoré, niektoré sú v pohode. :)

      Odstrániť